用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 尋找(荃灣區)2歲nursery全日班 ~ 有冇好提意?? ...
go

尋找(荃灣區)2歲nursery全日班 ~ 有冇好提意?? [複製鏈接]

因為本人要返工, 又冇人湊BB, 想找一些荃灣區好D ge nursery全日班, 有冇Mami D bb讀過係好架...可否比D意見 !!
Thank you!!
   0    0    0    0

荃灣救世軍
我同事個大女讀過,細女讀緊.
[/url]

ETET,
你好呀, 想問吓係咪即係~祈德新X果間呀??
佢地係咪都係讀全日架?? 難唔難入架??
唔該哂.....

原文章由 ETET 於 07-8-3 10:09 發表
荃灣救世軍
我同事個大女讀過,細女讀緊.

原文章由 janice_fong 於 07-8-3 09:04 發表
因為本人要返工, 又冇人湊BB, 想找一些荃灣區好D ge nursery全日班, 有冇Mami D bb讀過係好架...可否比D意見 !!
Thank you!!

YWCA, 在雅麗珊社區中心五樓.
囡囡叫文文,2003年九月五號出世。:-) 出齊廿隻牙仔啦
5/09/03 3.00kg   22/03/07 15.0kg, 97cm
囝囝叫熙熙,2005年六月廿五號出世。:-) 出咗 16 隻牙仔

25/06/05 3.00kg, 51cm   22/03/07 12.7kg, 7xcm

原文章由 janice_fong 於 07-8-3 17:35 發表
ETET,
你好呀, 想問吓係咪即係~祈德新X果間呀??
佢地係咪都係讀全日架?? 難唔難入架??
唔該哂.....

係.

不過如果未報名, 段估你個 b 都無機會入 n1.....[好多人 bb 一出世就報名...]
囡囡叫文文,2003年九月五號出世。:-) 出齊廿隻牙仔啦
5/09/03 3.00kg   22/03/07 15.0kg, 97cm
囝囝叫熙熙,2005年六月廿五號出世。:-) 出咗 16 隻牙仔

25/06/05 3.00kg, 51cm   22/03/07 12.7kg, 7xcm

nmc2003,
想問吓究竟呢間"救世軍"有咩好呢???
如果佢係不用西選, 只係先到先有位ge學校....其實出嚟ge質素都會好嗎??
因為我都係新手媽媽, 所以真係唔明白, 想請有經驗ge Mami多多指教....
Thank you !!

原文章由 nmc2003 於 07-8-4 23:27 發表

係.

不過如果未報名, 段估你個 b 都無機會入 n1.....[好多人 bb 一出世就報名...]

唔知麗城會唔會太遠-聖文嘉幼兒園
綠楊都有幼兒園呀!

原文章由 janice_fong 於 07-8-3 09:04 發表
Thank you!!

fishmum,
唔該哂...等我上網睇吓先....Tks!!

原文章由 fishmum 於 07-8-7 10:45 發表
唔知麗城會唔會太遠-聖文嘉幼兒園
綠楊都有幼兒園呀!

原文章由 janice_fong 於 07-8-7 08:36 發表
nmc2003,
如果佢係不用西選, 只係先到先有位ge學校....其實出嚟ge質素都會好嗎??
因為我都係新手媽媽, 所以真係唔明白, 想請有經驗ge Mami多多指教....:ador ...

佢唔係先到先有位架喎, 要面試架... 只不過太多人倫, 所以一出世要報. 我果仔 七個月時報咗... 今年 n1 連 interview 既機會都冇.. 而家唯有等 n2 , 但我未必會讀佢囉... 會報返葵涌區果邊

+3金熱血 貢獻勳章

原文章由 cubixluk 於 07-8-7 12:15 發表

佢唔係先到先有位架喎, 要面試架... 只不過太多人倫, 所以一出世要報. 我果仔 七個月時報咗... 今年 n1 連 interview 既機會都冇.. 而家唯有等 n2 , 但我未必會讀佢囉... 會報返葵涌區果邊

基本上係跟報名先後收.

所謂面試, 基本上係見下個細路, 睇下佢有無特殊需要, 如果無咁就基本上 ok.  同家長溝通下, 解答下家長 d 問題.

不過有得 "面試" 唔代表一定收, 因為佢地 in o既人係會多過佢地 d 位少少, 預左有 d 人 唔要佢地個位.

+3金熱血 貢獻勳章

原文章由 janice_fong 於 07-8-7 08:36 發表
nmc2003,
因為我都係新手媽媽, 所以真係唔明白, 想請有經驗ge Mami多多指教....:ador ...

如果想小朋友讀 n1, 咁最好快 d 報定名先, 尤其係 d 機構辨o既幼兒學校, 到要交留位費先至再詳細考慮.

至於"出嚟ge質素", 如果間學校係好o既, 佢唔駛收 d 叻學生都可以教出 d 好質素 的學生 [尤其係咁細的小朋友]
‹ 上一主題|下一主題