用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **新**-幼兒園/幼稚園家長會
go

**新**-幼兒園/幼稚園家長會 [複製鏈接]

找到所需幼稚園/幼兒園, 按一下就可以喇
大家也可以去"主選單" 的 "全港幼稚園", 入面都可以找到分享架 .
遲 d 有間再幫大家分番地區呀

聖彼德幼稚園
威寶幼稚園 (富安)
約克幼稚園 07年 N1
約克幼稚園 07年 N1F 班
約克幼稚園 07年 升 L2
約克幼稚園 07年 升 U3
德福事務所

蘇淅幼稚園 - 07年 K1
根德園幼稚園- 07年 升 K3
根德園幼稚園 - 07年 K1
德怡幼稚園 (嘉湖)
保良局德田幼稚園暨幼兒園
Kiddikraft (KLN Tong) old friends
St James Church Kindergarten
九龍塘宣道幼稚園 - 07年 升 K2
迦南幼稚園 07年 K1
天水圍大埔浸信會幼稚園
Victoria CWB媽媽會
CCKG lower love 07-08 parent connection
2007 SC Upper 家長 & Old Friends

[ 本文章最後由 Tammy 於 07-8-27 11:50 編輯 ]
   0    0    0    0

我仲以為唔見咗果topic
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

點解click吳到入條 link度???

原文章由 Tammy 於 07-8-18 09:55 硐表
大家也可以去"主選單" 的 "全港幼稚園", 入面都可以找到分享架 .

聖彼德幼稚園
威寶幼稚園 (富安)
約 ...

Hi Tammy,

U need to update the link and change all discuz to forum.
囡囡叫文文,2003年九月五號出世。:-) 出齊廿隻牙仔啦
5/09/03 3.00kg   22/03/07 15.0kg, 97cm
囝囝叫熙熙,2005年六月廿五號出世。:-) 出咗 16 隻牙仔

25/06/05 3.00kg, 51cm   22/03/07 12.7kg, 7xcm

我之前 check 過晒先放出來, 可能 update 完出左問題, 有時間我會改番架喇

原文章由 qchoir 於 07-8-24 17:53 硐表
點解click吳到入條 link度???

**新**-幼兒園/幼稚園家長會 (updated on 29 Aug 07)

聖彼德幼稚園
威寶幼稚園 (富安)
德福事務所

德怡幼稚園 (嘉湖)
Kiddikraft (KLN Tong) old friends
天水圍大埔浸信會幼稚園
CCKG lower love 07-08 parent connection
2007 SC Upper 家長 & Old Friends
黃大仙聖母幼稚園

[ 本文章最後由 Tammy 於 07-8-29 13:09 編輯 ]

版主

原文章由 Tammy 於 07-8-27 11:51 硐表
**新**-幼兒園/幼稚園家長會 (updated on 27 Aug 07)

聖 ...

想問係咪可以將自己既幼稚園topic轉移去呢到架??

Dear 版主
請問全港幼稚園內區內,
黃大仙聖母幼稚園的版頁未連上舊有的版面,
可否加回呢?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=191119

希望幫幫手
謝 謝

**新**-幼兒園/幼稚園家長會 (updated on 29 Aug 07)

聖彼德幼稚園
威寶幼稚園 (富安)
德福事務所

德怡幼稚園 (嘉湖)
天水圍大埔浸信會幼稚園
黃大仙聖母幼稚園
2007/08寶盈德寶幼稚園NCA/NCB(K1)

[ 本文章最後由 Tammy 於 07-9-6 10:50 編輯 ]

how about St. Catherine International Kindergarden ?

請問有冇學之園(灝景校)呢?  THX!! ^_^

請問有無媽媽能幫幫我?謝謝!

你們好呀!我是新來的, 我有個囡囡現在讀緊K1, 但我好想同佢轉校, 請問協恩禮賢分別有什麼好的地方? 因我有朋友都推薦我這二問學校,我想找多些意見, 懇請各位媽媽幫手,真的很感激!!

兩間都係好好的幼稚園.
協恩係女校, 大機會升回小學同中學.  中學你 band 1.  以前林校長在職時同學非常開心, 學校用活動教學, 依家雖然換左校長, 聽聞都幾好.
禮賢幼稚園同小學都好好, 不過會比協恩深少少, 係禮賢小學畢業都會入到好的中學囉.  不過聽聞小學同中學係 link 左, 中學好麻麻.

原文章由 ctw 於 07-9-19 14:18 硐表
你們好呀!我是新來的, 我有個囡囡現在讀緊K1, 但我好想同佢轉校, 請問協恩和禮賢分別有什麼好的地方? 因我有朋友都推薦我這二問學校,我想找多些意見, 懇請各位媽媽幫手,真的很感激!! ...

**新**-幼兒園/幼稚園家長會 (updated on 25 Sep 07)

聖彼德幼稚園
威寶幼稚園 (富安)
德怡幼稚園 (嘉湖)
德福幼稚園
天水圍大埔浸信會幼稚園
黃大仙聖母幼稚園
07-08 學之園 (海逸校)
荃灣浸信會幼稚園
石山靈糧堂幼稚園

[ 本文章最後由 Tammy 於 07-12-20 23:24 編輯 ]

好心急呀

hi
你們好,我个女在27-10-07到約克面試k1,唔知收唔收佢,要等兩星期回信通知,心情好心急及緊張,今天101107啦.

版主,

德福幼稚園link 唔到, 請幫手, 謝謝!

**新**-幼兒園/幼稚園家長會 (updated on 1 Apr 2008)

聖保祿幼稚園
聖彼德幼稚園
威寶幼稚園 (富安)
德怡幼稚園 (嘉湖)
德福幼稚園
天水圍大埔浸信會幼稚園
黃大仙聖母幼稚園
07-08 學之園 (海逸校)
荃灣浸信會幼稚園
石山靈糧堂幼稚園

[ 本文章最後由 Tammy 於 08-4-1 13:30 編輯 ]

St Paul Kindergarten(Causeway Bay)

版主
本人找不到st paul kindergarten (Causeway Bay)
請問可否幫忙呀!謝謝!

原文章由 Tammy 於 07-12-20 23:27 發表
**新**-幼兒園/幼稚園家長會 (updated on 20 Dec 07)

聖 ...

BW312, 請問有無家長開過關於 St Paul Kindergarten (Causeway Bay) 的 Topics 呀 ? 如有, 請提供, 我可以加番落個 list 到, thanks

原文章由 BW312 於 08-3-20 19:14 發表
版主
本人找不到st paul kindergarten (Causeway Bay)
請問可否幫忙呀!謝謝!

Hi Tammy,

What I've got from the BK web is:http://forum.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=437&page=1

BW312

原文章由 Tammy 於 08-3-28 13:59 發表
BW312, 請問有無家長開過關於 St Paul Kindergarten (Causeway Bay) 的 Topics 呀 ? 如有, 請提供, 我可以加番落個 list 到, thanks
‹ 上一主題|下一主題