用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07-08 P.1D 家長俱樂部
go

07-08 P.1D 家長俱樂部 [複製鏈接]

P.1D 家長

見其他班家長都有自己既版面, 我地 1D 班家長又點可以唔整, 大家仲可以交流下.
我係 JAY MUM (住 TWS)

[ 本文章最後由 ling2304 於 07-8-31 09:35 編輯 ]
   0    0    0    0

Very nice to meet all parents of 1D here.  My child is boy,  1D and we live in Tseung Kwan O.   Kind regards,

Hi, My son is Hugo and he's in 1D class.  Hello everybody.

hi,

Everybody my son is Daniel in 1D.

原文章由 fionsckan 於 07-8-30 12:26 硐表
Hi, My son is Hugo and he's in 1D class.  Hello everybody.

各位 1D 班既家長你好, 但點解未見有女生報到既.
你地知唔知一年班可唔可以帶錶返學呢!

Hi....我的好友呀...返去9月準小一 chat....
個別功課或學習才分班呀....好嗎??
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

1D 班既同盟, 提提大家記得明天係著運動衫呀.

明天係咪其實唔洗帶帕呢, 因我見 p.e. 堂同 L.V.E 又唔知係咩

Hi Ling 2304,

I think PE lesson is on Friday this week (i.e. tomorrow), pls see the 1st week adjustment time table, but student photo shooting is also on Friday, that means no need to wear PE uniform on Friday or the student has to bring the PE unfirm to school?  Do you know about that?

Hi, I've called the school and they said they do not need to wear PE uniform because of photo shooting.  So, just wear school uniform tomorrow. :

我想問下明天個timetable 有 d 咩堂, 因我我原來撕錯 timetable, 我留左 1e班 time table,

我想問下明天個timetable 有 d 咩堂, 因我我原來撕錯 timetable, 我留左 1e班 time table

我囝囝叫Toby,都是1D班。明天應該有中文和數學堂。

ling2304

我想問下明天個timetable 有 d 咩堂, 因我我原來撕錯 timetable, 我留左 1e班 time table,

我囝囝叫Toby,都是1D班。明天應該有中文和數學堂。

我囝囝叫Toby,都是1D班。明天應該有中文和數學堂。 ... [/quote]

ths la, 我舊蕃薯竟然知道明天要帶咩書,
word by word
general studies 1a (book & workbook)
backpack 1

我仔叫 jay (第2組) 排第一嫁, 因佢太高......

Thank you very much fionsckan, my son wears the school uniform today.   

Today - only to bring Chinese & Mathematics bks. The school gave a small pce of paper yesterday telling what to bring for next Monday. : :

請問有沒有 P.1D 的家長知道中文科的書是否昨天收了? 因小兒不見了中文科的書, 問他是不是收了, 他又不記得!! 唉! 搵了全屋也搵不到!!  Thanks a lot!!

今日lunch 發生左段小插曲, 隔離班有同學比人撞到, 掉了一隻牙, 下爬流血, 後來老師開咪講呢件事, 叫同學小心, 唔好跑, 仲開咪贊1D班小朋友幫助人, 因1D班有同學見到, 即刻走去扶佢同比紙巾佢, 呢D都係JAY 講比我知. 仲聽講佢地幾組D星星貼到好多, 唔知最後邊組會先有最高分數呢?

Hi,
Nice to chat with you all here.  My son is Justin, also study in 1D class.
:

嘩,你個仔真係報告得好詳盡呀,我問阿仔知不知道這件事,他第一個反應就說唔係我撞倒他的,其實我只是想知道發生何事,點知他咁有反應.

Hebron

原文章由 ling2304 於 07-9-15 00:27 硐表
今日lunch 發生左段小插曲, 隔離班有同學比人撞到, 掉了一隻牙, 下爬流血, 後來老師開咪講呢件事, 叫同學小心, 唔好跑, 仲開咪贊1D班小朋友幫助人, 因1D班有同學見到, 即刻走去扶佢同比紙巾佢, 呢D都係JAY 講比我知. ...

[ 本文章最後由 Hebron 於 07-9-15 23:17 編輯 ]

原文章由 Hebron 於 07-9-15 23:05 硐表
嘩,你個仔真係報告得好詳盡呀,我問阿仔知不知道這件事,他第一個反應就說唔係我撞倒他的,其實我只是想知道發生何事,點知他咁有反應.

Hebron

我個仔係八卦, 但佢到依家連一個同學仔既名都唔知, 你話死未, 但佢又唔係冇同人地講wor.

原文章由 ling2304 於 07-9-16 01:52 AM 硐表

我個仔係八卦, 但佢到依家連一個同學仔既名都唔知, 你話死未, 但佢又唔係冇同人地講wor.

小朋友係甘架,記樣吾記名,過多一排,全班三十幾個名都講得出!
‹ 上一主題|下一主題