用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民幼 K1 9月尾生日會
go

民幼 K1 9月尾生日會 [複製鏈接]

各位k1mami,

老師曾話小朋友於生日會帶個紅色手挽袋返校會有好多禮物帶返屋企, D 禮物係學校送抑或家長送出? 請問九月尾個生日會係咪要預備小禮物送俾其他同學仔做回禮(我囡今次有份做壽星女)?

THANKS.

WKW
   0    0    0    0

hi~
我都有聽老師講,大家可以準備小禮物,不過唔係必要ge,仲話如果要就要預備足班咁多人每人一份wor....其實我諗係學校會派..
eg.貼紙呀,糖果呀咁
我阿仔11月個生日會先輪到佢,不過我唔打算買小禮物派lu...又或者睇吓學校有咩準備先low
原文章由 WKW 於 07-9-11 00:56 硐表
各位k1mami,

老師曾話小朋友於生日會帶個紅色手挽袋返校會有好多禮物帶返屋企, D 禮物係學校送抑或家長送出? 請問九月尾個生日會係咪要預備小禮物送俾其他同學仔做回禮(我囡今次有份做壽星女)?

THANKS.

WKW ...

學校生日會要買回禮的禮物?我真係第一次聽見。
我不會買!三十份禮物拿回學校都是一個大問題。
小女兒都是9月份生日。

各位k1mami,

THANKS.

WKW ...

其實我聽老師講大概係送d糖仔呀咁....咁三十粒糖都唔難帶ge
不過我都唔會買low 老師都話唔使ga
原文章由 TGV 於 07-9-11 13:36 硐表
學校生日會要買回禮的禮物?我真係第一次聽見。
我不會買!三十份禮物拿回學校都是一個大問題。
小女兒都是9月份生日。

醒目開學勳章

我亞女要等出年 3 月果期 wor,噤我咪要預備 60 幾份禮物 ,都系留番個 $ 傍下身好 d.....

原文章由 ritaor66 於 07-9-11 13:26 硐表
hi~
我都有聽老師講,大家可以準備小禮物,不過唔係必要ge,仲話如果要就要預備足班咁多人每人一份wor....其實我諗係學校會派..
eg.貼紙呀,糖果呀咁
我阿仔11月個生日會先輪到佢,不過我唔打算買小禮物派lu...又或者睇吓 ...

各位k1mami,

THANKS.

WKW ...

WKW, 我是K2家長, 以下是我上年度的資料, 希望可以幫到你. 生日會是不用帶生日禮物的, 至於帶其他小食分享給其他同學仔, 這就由你自行決定的, 學校沒有規定必須帶禮物或食物回校參加生日會的.

NELWINYOG , ritaro66:

Thank you!

今日同班主任傾左一陣, 都順帶問問生日會事宜, 學校會預備大份既生日禮物俾生日既同學, 細份既送俾其他同學. 家長可自行決定是否送小禮物給其他同學.

另外, 老師話囡囡較依賴老師同佢收拾茶點用具, 老師提佢要放好杯盒入書包, 但佢同老師講"唔識", 老師就叫佢先試下點放, 再唔得, 老師同佢一起收. 老師話都係上左2星期, 要俾多少少時間佢.

請問有冇觀課安排?

thanks!

WKW

原文章由 NELWINYOG 於 07-9-12 13:33 硐表

WKW, 我是K2家長, 以下是我上年度的資料, 希望可以幫到你. 生日會是不用帶生日禮物的, 至於帶其他小食分享給其他同學仔, 這就由你自行決定的, 學校沒有規定必須帶禮物或食物回校參加生日會的. ...
‹ 上一主題|下一主題