用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教救世軍天平幼兒園的家長
go

請教救世軍天平幼兒園的家長 [複製鏈接]

請教救世軍天平幼兒園的家長

我囡囡現時排15,應該好大機會會讀這幼兒園,有以下問題煩請請教
1.
幾時面試,會問d咩呢?
2.
校服,書本,茶點費幾錢,幾時交?
3.
開放時間系?
4.
fullday bb要床墊、被、帶杯、毛巾返學,仲要帶咩呢?
5.
幾時開學?
6.
學校生活時間表系點架?
   0    0    0    0
[img align=right]http://img675.photo.163.com/lokyiu/102461427/__scale__1_2311230543.jpg[/img]

hello!

你個囡係唔係06年出世架?我個囡都好大機會會讀噃。

試下答你嘅問題:

1.有位嘅時候就會面試,主要解釋佢地嘅教學理念,睇下你認唔認同,我認為佢叫得你去面試就實收。小朋友果時有老師帶左去玩,所以唔會int小朋友。

2.好似話左收無幾耐就派通告通知買書簿同校服。唔須要交茶點費。

3.朝早7點幾(8:00am?)開到晚上7點(正常放學時間係6:00pm)。

4.要多一對室內鞋,無咩特別要帶架喇。

5.9月1日開學。

6.早餐--大肌肉活動--午餐--午睡--茶點--計劃活動
中間加插其他學習目標如蒙特梭里、英文拚音、中文數學等等。有時會有特別活動,時間表唔會fix死。

希望幫到你!

我個囡系06年bb 可能同你bb一齊讀書播....你個囡排第幾呀?.

甘我想問下...佢地同咩教材套,英文書同其他書架
你話有位嘅時候就會面試,甘9月讀大約幾時in架
佢地有無床墊、被、帶杯、毛巾買架,定系自己去買呢?

室內鞋系咩款同埋佢地系咪12個月學費架

原文章由 Kanax 於 07-9-17 15:23 硐表
hello!

你個囡係唔係06年出世架?我個囡都好大機會會讀噃。

試下答你嘅問題:

1.有位嘅時候就會面試,主要解釋佢地嘅教學理念,睇下你認唔認同,我認為佢叫得你去面試就實收。小朋友果時有老師帶左去玩,所以唔 ...

[ 本文章最後由 iukayan 於 07-9-18 12:29 編輯 ]
[img align=right]http://img675.photo.163.com/lokyiu/102461427/__scale__1_2311230543.jpg[/img]

我仔仔讀緊呀,我就覺得好好,學校n2就教英文拼音,幾好,我d學校都未有。你淨係準備床鋪就得,杯準備一隻,放在學校不用帶回家。

原文章由 iukayan 於 07-9-18 12:27 硐表
我個囡系06年bb 可能同你bb一齊讀書播....你個囡排第幾呀?.

甘我想問下...佢地同咩教材套,英文書同其他書架
你話有位嘅時候就會面試,甘9月讀大約幾時in架
佢地有無床墊、被、帶杯、毛巾買架,定系自己去買呢?

室內鞋 ...

我個BB好似係排14。

佢地用嘅書都係救世軍自己出架。
幾時面試唔記得喇。
床墊、被、杯要自己買架。

鞋款到時會講架喇,唔駛咁心急買。
係交12個月學費架,因為佢地每年8月19日左右至放暑假。

Hello chrischris,

你個小朋友讀緊咩班呀?
‹ 上一主題|下一主題