用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 我想問下大家, 係咪唔係基督徒的小朋友很難入呂明才? ...
go

我想問下大家, 係咪唔係基督徒的小朋友很難入呂明才? [複製鏈接]

我本身諗住比bb讀沙田圍呂明才小學的n1~kindergarten,因我本身是住呂明才對面的, 諗住bb第時可以派返呂明才, 點知, 我舅母同我講, 話我bb又唔係教徒, 我自己又唔係響果度讀, 係一定唔會派到
搞到我唔知點好, 因為沙田我無咩心水,我由細到大都在區外讀的, 如果真係o甘,我要轉報其他區的n1,因我想佢試其他區的小學,各位家長, 我舅母講的係咪真ga?
   0    0    0    0

原文章由 swkmc 於 07-9-18 18:25 硐表
我本身諗住比bb讀沙田圍呂明才小學的n1~kindergarten,因我本身是住呂明才對面的, 諗住bb第時可以派返呂明才, 點知, 我舅母同我講, 話我bb又唔係教徒, 我自己又唔係響果度讀, 係一定唔會派到
搞到我唔知點好, 因為沙 ...

你舅母只說對了一半:
1)只有自行分配那part才計宗教分, 有宗教分不過机會大一點, 不一定抽中, 但沒宗教分就更難了....
2)但你若住呂明才對面, 可在統一派位中甲乙部都選呂明才, 机會相對于自行分配要高得多
‹ 上一主題|下一主題