用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 想增加語言治療師喺邊度可以投訴?
go

想增加語言治療師喺邊度可以投訴? [複製鏈接]

我仔仔讀緊i位, 咁個i位老師同我講, 因人手問題, 喺九月開始語言治療師由原來一個月兩次縮減到一個月一次, i 位老師都話唔知幾時可以回復返以前咁:( , 我覺得真喺小咗d, 同埋治療師嚟一次得三個鐘同六個小朋友做治療, 平均每位得半個鐘時間, 我覺得真喺唔夠, 咁個i位老師話可以同有關部門反應吓

我嘅i位老師話喺匡智做, 咁我喺咪同匡智講定社會福利署講呢?
   0    0    0    0

所以我個言語治療師講係啱的,i 位實在無乜保障,都係e位穩陣d。不過就算係協康的s位,都係兩星期半小時個別,你去社署嘈都係無用,佢都無話一定會比幾多小時的服務你,佢剩係話會有,咁而家又真係有喎,i 位仲有ot,但你見過ot未呀?
原文章由 NemoFish 於 07-9-23 15:29 硐表
我仔仔讀緊i位, 咁個i位老師同我講, 因人手問題, 喺九月開始語言治療師由原來一個月兩次縮減到一個月一次, i 位老師都話唔知幾時可以回復返以前咁:( , 我覺得真喺小咗d, 同埋治療師嚟一次得三個鐘同六個小朋友做治療 ...

原文章由 hhmamami 於 07-9-23 18:19 硐表
所以我個言語治療師講係啱的,i 位實在無乜保障,都係e位穩陣d。不過就算係協康的s位,都係兩星期半小時個別,你去社署嘈都係無用,佢都無話一定會比幾多小時的服務你,佢剩係話會有,咁而家又真係有喎,i 位仲有ot,但你見過ot未呀?
...

咁我可以點做?

醒目開學勳章 王國長老

靠自己俾錢搵私家/半私家lor
政府野係咁架喇...........
原文章由 NemoFish 於 07-9-23 08:58 PM 硐表

咁我可以點做?
‹ 上一主題|下一主題