用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道書院小一收生收到信啦
go

播道書院小一收生收到信啦 [複製鏈接]

I just received the letter.  My daughter failed :cry: .  
How about you?
   0    0    0    0

今日郵差已派了信, 但未有播道信件!
Regards,
Uncle-DOS
親子升學專欄作家, 升學教育顧問
Uncle-DOS 《升小攻略》專欄

收到了,非常開心!仔仔可入到一間佢又喜歡,我又滿意的學校,真好,另外唔使再煩統一派位了.

I check the mail box everyday but yet to received the letter.  If fail can also receive a reject letter, the arrangements is better than LOGOS, interviewed on 7/7 still have no news even a reject letter.

Status & comment exactly the same as Luella!  :(

d 老友話俾我聽, 真道邱校長近日好忙, 又要出外開會, 及做學校指揮表演, 因此2nd interview 要慢慢來了.
Regards,
Uncle-DOS

我都收到信了,但未獲接納 真不太相信這個現實

好好好唔開心,一間自己真係好鐘意的學校,日思夜想,呀仔出年著播道校服番學,我於工作上有可能會去播道講講座,以為會見到呀仔啦,現在完完全全幻滅了

我今日都收到信, 仔仔收了, 好開心, 不用自行交form了, 同埋有覺好訓了。

iwff

恭喜你iwff及仔仔,希望你仔仔讀得開心

醒目開學勳章

iwff,

播導真係收咗你囝囝呀, 恭喜你呀, 我今日撞到個朋友, 佢都未收到信, 佢都好緊張呀, 你囝囝成績一直都唔錯, 緊ok啦。

\
原文章由 iwff 於 07-9-29 18:45 硐表
我今日都收到信, 仔仔收了, 好開心, 不用自行交form了, 同埋有覺好訓了。

iwff

原文章由 iwff 於 07-9-29 18:45 硐表

iwff

恭喜!  恭喜!
Regards,
Uncle-DOS

codychan,

多謝你, 如果你真的很喜歡播道, 可以再嘗試去問下, 但相信你仔仔仲有好的選擇, 不要灰心。

希望你仔仔早日找到適合的小學。

iwff

原文章由 codychan 於 07-9-29 18:19 硐表
我都收到信了,但未獲接納 真不太相信這個現實

好好好唔開心,一間自己真係好鐘意的學校,日思夜想,呀仔出年著播道校服番學,我於工作上有可能會去播道講講座,以為會見到呀仔啦,現在完完全全幻滅了   ...

原文章由 iwff 於 07-9-29 22:11 硐表
codychan,

多謝你, 如果你真的很喜歡播道, 可以再嘗試去問下,

同意呀!我記得盧校長講過,最緊要有〔誠意〕,相信會有用的,況且,很多熱門小學還未放榜,稍後應有人放棄學位的,希望還在人間.

i recd the letter today and EC offer a space to my son. both my husband and i are so happy

Hello, I am a new member to join this discussion. My son also receive an offer from EC today. I am so excited and happy to know that.:D

我的仔仔被拒絕了 有沒有人收到"waiting list"的信呢?如果有正選退出,會否再次通知被拒絕的考生呢?

Still not yet received....
I feel very excited now

請問各位播道小一準學生家長在INTERVIEW時答的3條問題答案是如何作答的, 我想參考一下.
及小朋友在INTERVIEW是否英文及普通話也得talk得呢?

[ 本文章最後由 vkzone 於 07-9-30 23:39 編輯 ]

妳地就好啦! 我知大部份都已在 19/9 收到信, 我們還未收到, 但同區的同學仔們都已收到了, 不知為何我們這麼遲:cry: .真係好焦急!!! 我也好希望囝仔能被取錄.

Sorry!!  應該是 29/9
‹ 上一主題|下一主題