用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想揾托兒所
go

想揾托兒所 [複製鏈接]

我個女而家15個月,要2歲先可以返nursery,想問點樣可以揾到托兒所d資料呢,因為我要返工,又無人幫我照顧bb,我住黃埔區,希望你地知道有咩方法可以揾到托兒所就話我知啦,唔該晒.
   0    0    0    0

you can check from Social Welfare Department:
http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_family/sub_listofserv/id_childcares/

黃埔區 seems belongs to east kowloon, right? it seems not much in this district.
"西 九 龍 區 幼 兒 中 心 一 覽 表"
http://www.swd.gov.hk/doc/family/ccc/WK%20300607.pdf

原文章由 markho 於 07-10-7 12:37 硐表
我個女而家15個月,要2歲先可以返nursery,想問點樣可以揾到托兒所d資料呢,因為我要返工,又無人幫我照顧bb,我住黃埔區,希望你地知道有咩方法可以揾到托兒所就話我知啦,唔該晒. ...

Hi markho,

我住係土瓜灣架,幫人湊開BB,
有需要PM我呀!

醒目開學勳章 冬日勳章 王國長老

原文章由 markho 於 07-10-7 12:37 硐表
我個女而家15個月,要2歲先可以返nursery,想問點樣可以揾到托兒所d資料呢,因為我要返工,又無人幫我照顧bb,我住黃埔區,希望你地知道有咩方法可以揾到托兒所就話我知啦,唔該晒. ...

觀音廟側家維邨有間育嬰園, 你睇下仲有無位收你個小朋友啦... 係俾0-2歲小朋友入託O架!
‹ 上一主題|下一主題