用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上中
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上中 [複製鏈接]

原文章由 莎莉EE 於 07-11-1 23:29 硐表

Sorry, I also cannot join.

BK 又 short 左, 搗左成15分鐘先入到, 之後入到又post唔到

我.....都係 ...來唔到

昨天老板下午回來了:cry: :cry: , 我又有排先可以取到www的勤功獎la

JAM,

- I like it much.  I still feel that you son could be no problem for entering YW.  (Coz, having you!!)  And, the character is good for whatever he will be in future.

令佢無形中有壓力在 - thinking it positive is helping him in developing to be the kind of having "considerate" to others.  Also, that means he is "loving" you so much and "caring" on what you are thinking.

Overall speaking, it's marvellous having him in the family!!

原文章由 JAMmama 於 07-11-1 17:52 硐表
我應該學你咁諗, 可能會開心d! 我有d內疚的是, 在英華 2nd in時, 沒好好在校長面前講出細仔的長處 (我無咁做, 因為怕好sell!), 只一心說他 ......

分開in都好, 原來細仔有我在身旁, 有壓力的....剛問返佢上次點解林校長問佢嘢, 佢要諗咁耐.....佢居然答我話: 驚我話佢答得唔好, 唔應該係咁答......我聽到, 個心都實埋....原來我真係令佢無形中有壓力在

原文章由 雯雯 於 07-11-2 10:26 硐表

BK 又 short 左, 搗左成15分鐘先入到, 之後入到又post唔到

我.....都係 ...來唔到

我都覺得bk有d short short地, 我都係有時入不到來!!!

我現在在公司, 返到來真係一額汗, 有d貨走唔到, 要賠飛機, d同事講返d cases比我聽, 有感有心無力....因為一陣都走了! 千幾個emails都唔睇了, 始終都已收拾心情榮休了

我代細仔多謝咁多位姨姨先, 同你地講起, 最主要都係覺得自己唔啱, 沒有好好的給細仔信心吧了, 原來佢真係會比驚喜你ga! 只是我沒有多大理會和欣賞而已。 昨天等佢放學, 同佢買雪糕請佢食! 佢同我講, 買咗後放在雪櫃先, 等佢d咳好返先 (其實都無乜, 只係一丁點, 但佢知道自己唔病得, 怕妹妹出細會傳給妹妹喎) .....佢地倆個有時有這些小小舉動, 都令我好欣慰:loveliness:  

今日天氣真係涼了很多, 除了小王子外, 大家都要保重身體! 下星期又會暖返, 所以出入都要小心!!

JAM,

祝你生產順利, 小b 女肥肥白白, 健康美麗!!

原文章由 JAMmama 於 07-11-2 10:48 硐表

我都覺得bk有d short short地, 我都係有時入不到來!!!

我現在在公司, 返到來真係一額汗, 有d貨走唔到, 要賠飛機, d同事講返d cases比我聽, 有感有心無力....因為一陣都走了! 千幾個emails都唔睇了, 始終都已收拾 ...

我就係最鍾意有"自知之明"呢吓o野,我其實唔介意我個仔叻唔叻,就係最怕佢"自己衰o佐重拗"呢吓o野。
原文章由 JAMmama 於 07-11-2 10:48 硐表

我現在在公司, 返到來真係一額汗, 有d貨走唔到, 要賠飛機, d同事講返d cases比我聽, 有感有心無力....因為一陣都走了! 千幾個emails都唔睇了, 始終都已收拾 ...

昨天等佢放學, 同佢買雪糕請佢食! 佢同我講, 買咗後放在雪櫃先, 等佢d咳好返先 (其實都無乜, 只係一丁點, 但佢知道自己唔病得, 怕妹妹出細會傳給妹妹喎) .....佢地倆個有時有這些小小舉動, 都令我好欣慰:loveliness:  

你兩個仔都咁乖, 你真係飲得杯落

Jam,

我都祝你生產順利,
B女健健康康,
聽教聽話.

各位,

既然大家都咁唔俾面,今晚就取消

原文章由 sneezy 於 07-11-2 11:20 硐表
Jam,

我都祝你生產順利,
B女健健康康,
聽教聽話.

原文章由 sneezy 於 07-11-2 11:20 硐表
Jam,

我都祝你生產順利,
B女健健康康,
聽教聽話.

各位,
多謝祝福, 我去睇醫生啦! 陣間有時間再上來, 若不, 咁等我生完, 出咗院, 再同你地傾過

原文章由 wwwmama 於 07-11-2 12:06 硐表
各位,

唔好嬲, 唔好嬲, 最衰係我......係我話唔得閒先
唔好嬲, 等我坐完月, 請你食餐飯.....下返啖氣

JAM

祝生產順利,B女身體健康、精靈活潑、人見人愛、車見車載、孝順父母............& etc!!

妳定左幾時生B女呀??

原文章由 JAMmama 於 07-11-2 12:14 硐表

各位,
多謝祝福, 我去睇醫生啦! 陣間有時間再上來, 若不, 咁等我生完, 出咗院, 再同你地傾過

原文章由 wwwmama 於 07-11-2 12:06 硐表
各位,

唔好嬲, 會唔靚ga

各位,

各位,

...........

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-11-2 14:27 編輯 ]

各位,

各位,

各位,

咪咁啦, 我陪你食蠋光晚餐啦

JAM

我也祝妳生產順利,母女健康

原文章由 mcheung 於 07-11-2 12:36 硐表
JAM

祝生產順利,B女身體健康、精靈活潑、人見人愛、車見車載、孝順父母............& etc!!

妳定左幾時生B女呀??

WWW,
我現在至得閒上嚟呀,
你地已經講左咁多,
今晚約唔到,
咪下次law,
我地仲有大把時間ma!!!!
唔好嬲啦!!!

jam,
我地等住見你個肥肥白白b女呀!!!
lochikwan
‹ 上一主題|下一主題