用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無in完鑽石山靈糧堂的家長可以分享吓 ...
go

請問有無in完鑽石山靈糧堂的家長可以分享吓 [複製鏈接]

小兒明天interview,請問今天in過的家長可否share今年的interview內容呢,thx so  much
   0    0    0    0

我囡囡都係聽日in, 不過未必去啦!

其實好簡單,不須多準備!
warm-up 時間玩玩具 --> 遊戲區bb同家長玩 (老師在場) --> 一齊唱下歌聽故事(校長) ... total 45 mins!
Take it easy!
原文章由 cheungoli 於 07-11-16 20:05 硐表
小兒明天interview,請問今天in過的家長可否share今年的interview內容呢,thx so  much
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10711;80/st/20051223/n/Kan+Yuet/k/8288/age.pngurl=http://www.TickerFactory.com/][/url][url=http://www.TickerFactory.com/]

今天去咗in, 好輕鬆,好開心,
因為校長講故事時,我囝囝笑到咭咭聲,
同埋老師比我的感覺好nice,
我in 咗3間,呢一間是比較輕鬆的

My daughter and I like the school very much. However, they must pick 1 out of 7 children, I'm not very confident.

valy

原文章由 我心不死 於 07-11-17 17:11 硐表
今天去咗in, 好輕鬆,好開心,
因為校長講故事時,我囝囝笑到咭咭聲,
同埋老師比我的感覺好nice,
我in 咗3間,呢一間是比較輕鬆的

Is anybody got a sticker during interview?  Because my friend told me there are many types (e.g. small, "grace", etc).  Do u know what does it meant?

原文章由 RachelB 於 07-11-19 12:13 硐表
Is anybody got a sticker during interview?  Because my friend told me there are many types (e.g. small, "grace", etc).  Do u know what does it meant?

咩個sticker上個no.有意思ga, 我個係細b, 個no. 係D9, 請問即係點解?
我都覺得整個程序好輕鬆愉快, D老師好有笑容又有禮貌, 因為in下午已有準備d老師可能已經都好累無咩心情in,但估唔到會咁好.
我自己覺得個囝表現得好好,有同老師玩,老師問佢個名佢都有答,最後校長問佢返學好唔好佢好大大聲話好,仲同校長握握手tim
無論收唔收都好都無問題, 因為我們一家都好享受個過程

in 咗好多間, 呢間D老師 & 個校長是最好的,起碼肯攞D時間出來同D小朋友唱歌&講故事. 很有心.
可惜佢唔係我杯茶, 我都是想.......

原文章由 aylma 於 07-11-19 13:46 硐表

咩個sticker上個no.有意思ga, 我個係細b, 個no. 係D9, 請問即係點解?
我都覺得整個程序好輕鬆愉快, D老師好有笑容又有禮貌, 因為in下午已有準備d老師可能已經都好累無咩心情in,但估唔到會咁好.
我自己覺得個囝表現 ...

個no.是無關係架,
因為我早咗去,
他都無根據任何資料就分配no.俾我

Hi RachelB

My boy got a sticker during the interview shown a cartoon with Chinese"加油呀".
It's just for encouragement I think.
Maybe no meaning for OK or not.
Anyway, the teachers & principle had shown "heart" & friendly at that day.
We enjoyed so much.
Wish everyone here could get the seat later.
:-) 我愛這個家

evan01,

Another friend's daughter studied at Diamond Hill in K2 now, she doesn't know the meaning for the sticker.  My daughter got a big letter "G" only (apply causeway bay), they accept my daughter (announce by today) as K1 am class.

Don't give any pressure by yourselves (as I forgot CWB announce the result by today).  Good luck for all of u.

我上個fri都 in 完, 不過我估我個女都係fail既多, 因為佢無乜突出既表現

Hello, minimon, 記唔記得我都係0511媽媽, 原來你都in左呢間, 我都係, 唔使灰心, 我都係55波, 等27號就有結果. 咁你有無報第二間?

原文章由 minimon 於 07-11-23 11:45 硐表
我上個fri都 in 完, 不過我估我個女都係fail既多, 因為佢無乜突出既表現

valy,

我梗係記得你都係0511 :loveliness:

我唔係55波, 係打定輸數添.  乜唔係30號先有結果咩? 我連埋呢間報左5間呀, only in 左2間, 仲有3間未in.  不過我諗緊, 如果5間都唔收, 點好呢?

原文章由 Valy 於 07-11-23 14:09 硐表
Hello, minimon, 記唔記得我都係0511媽媽, 原來你都in左呢間, 我都係, 唔使灰心, 我都係55波, 等27號就有結果. 咁你有無報第二間?

Hi ladies,

回想當日我囝囝連名都無答到老師

校長一唱完歌 第一時間彈起講bye bye
好似好趕時間咁想衝向門口要走
真係.....  好突出(我們係無信心會被取錄的)

Valy & minimon
恕我唐突!你們的囡囡好可愛呀!:loveliness:

本人愚見
幼稚園面試似一家人玩2人3足
過程係緊張的但又充滿愛

RachelB
替你囡囡開心!
:-) 我愛這個家

i also liked their interview process, made u feel
comfortable and relaxed.

minimon,

係30號, 我太緊張喇~ 我只報了兩間咋, 有一間係屋企樓下已經改左, 在區內都ok. 不過教學法無靈糧咁advanced.  你報左5間, 應該okay ga. 唔駛驚, 你囡囡一定warm up到.

另外, 我上星期去了靈糧奧福試班, 好fit我個囡, 我諗住比佢12月開始返, 係又d遠, 不過收費比有d playgroup仲平, 而且可以順便去埋玩具圖書館.

valy

evan01, 多謝你的讚賞, 我真係日日對住yoyo都想咬佢:

原文章由 minimon 於 07-11-23 14:32 硐表
valy,

我梗係記得你都係0511 :loveliness:

我唔係55波, 係打定輸數添.  乜唔係30號先有結果咩? 我連埋呢間報左5間呀, only in 左2間, 仲有3間未in.  不過我諗緊, 如果5間都唔收, 點好呢?

...

Hi minimon,

請問靈糧奧福試班是怎麼??
未讀K1,可否讀??
怎樣報名??

原文章由 Valy 於 07-11-27 10:29 硐表
minimon,

係30號, 我太緊張喇~ 我只報了兩間咋, 有一間係屋企樓下已經改左, 在區內都ok. 不過教學法無靈糧咁advanced.  你報左5間, 應該okay ga. 唔駛驚, 你囡囡一定warm up到.

另外, 我上星期去了靈糧奧福試班,  ...

原文章由 Valy 於 07-11-27 10:29 硐表
minimon,

另外, 我上星期去了靈糧奧福試班,  ...

你在區內邊間呀? 上午 or 下午?
我想靈糧堂的機會好微, 因為我的係細仔,

[ 本文章最後由 poonbb 於 07-11-27 13:08 編輯 ]

我個囡都未讀K1, 佢target 2-3歲, 所以ok. 你上網睇下, 試班就好似無la. www.llao.org.hk

原文章由 大妹姐 於 07-11-27 11:59 硐表
Hi minimon,

請問靈糧奧福試班是怎麼??
未讀K1,可否讀??
怎樣報名??
‹ 上一主題|下一主題