用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一中心幼稚園.幼兒園
go

聖三一中心幼稚園.幼兒園 [複製鏈接]

有冇今年考哩間K1
而家讀緊既覺得哩間學校好唔好呢
   0    0    0    0
[size=medium]【柏葉茂盛萬人仰  熙笑怡人凌宵揚】

王國長老

回覆 #1 細露 的文章

我會呢個星期六去INTERVIEW N.1
我一個朋友就IN K.1
你呢?
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

我面試K1呀. 學校好似話會多開一班. 可能今年多d位.
你點解揀哩間學校呀?
[size=medium]【柏葉茂盛萬人仰  熙笑怡人凌宵揚】

王國長老

回覆 #1 細露 的文章

呢間學校真係唔多人提,我都係聽朋友介紹話好,我上網search加埋去學校參觀過,你呢?咁你小朋友之前有冇讀過n.1呀
你sat幾多點in呀?我就10點
希望大家都可以入到啦,到in大家再上黎交流下啦
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

你自己看下聖三一中心聞唔聞名,點解這版Baby Kingdom 請要佢校長做講座

http://www.baby-kingdom.com/ad_article.php?storyid=606

王國長老

我今日去左IN喇
下星期有結果都幾緊張
原文章由 hongchung 於 07-11-24 21:30 硐表
你自己看下聖三一中心聞唔聞名,點解這版Baby Kingdom 請要佢校長做講座

http://www.baby-kingdom.com/ad_article.php?storyid=606

我地星期六9:00 in, 做完幾個指定動作就in 完  唔知點樣標準收唔收呢亦唔知自已機會大唔大
我仔有讀緊N1架

原文章由 doryee 於 07-11-22 09:03 硐表
呢間學校真係唔多人提,我都係聽朋友介紹話好,我上網search加埋去學校參觀過,你呢?咁你小朋友之前有冇讀過n.1呀
你sat幾多點in呀?我就10點
希望大家都可以入到啦,到in大家再上黎交流下啦 ...

王國長老

佢讀緊另外的N1,咁點解你仲想同佢轉校呀

回覆 #1 doryee 的文章

您好呀, 我囡囡都係Sat面試, 您小朋友在那間讀N1?

王國長老

回覆 #1 雪凝媽咪 的文章

哈哈我唔係我個仔讀緊另一間N.1呀,我係話細露個仔呀
我個仔IN(N.1)唔知最快星期幾會收到信呢

回覆 #10 doryee 的文章

哈哈誤會左, 您個仔除了報這間外, 仲有報那間?

王國長老

暫時得呢間咋,如唔得會去報靈糧堂,如靈糧堂都唔得就黃埔果D喇
咁你呢

你地好呀....
24/11 我仔仔都見左預備班
希望大家都有消息再傾....

王國長老

回覆 #1 codymimi531 的文章

好,希望快D收到消息啦

回覆 #12 doryee 的文章

現在九龍城浸信會收左, 不過想囡囡可以入到協恩, 要1/12In, 知道好難入不過想試下.

王國長老

支持你

回覆 #1 doryee 的文章

祝大家小朋友都入到想入的幼稚園, 努力呀!:

請問大家意見...

我囝囝上星期六in完, 過程感覺上比較簡單, 老師有點趕, 無機會問得好詳細...聖三一的教學方法是方案教學, 無書, 但具體會用什麼自製教材呢? 除了獨立校舍, 有戶外操場及有私小back-up外, 大家還覺得有什麼優點您地會讓小朋友在這裡讀4年全日N班呢? 另外學費已包括多元課程如陶土,舞蹈嗎...etc.

‹ 上一主題|下一主題