用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 以下6間九龍塘幼稚園,點排次序好呢?
go

以下6間九龍塘幼稚園,點排次序好呢? [複製鏈接]

以下幾間幼稚園,首選邊間呢?點排次序好呢?

香港創價幼稚園、九龍塘禮賢、迦南幼稚園(九龍塘)、宣道幼稚園、培正幼稚園、民生書院(幼稚園)
   0    0    0    0

1. 香港宣道幼稚園
2. 培正幼稚園
3. 迦南幼稚園(九龍塘)
4. 創價幼稚園
5. 民生書院(幼稚園)
6 九龍塘禮賢

原文章由 Elli_Ma 於 07-11-23 13:30 硐表

香港創價幼稚園、九龍塘禮賢、迦南幼稚園(九龍塘)、宣道幼稚園、培正幼稚園、民生書院(幼稚園) ...

好似培正always係家長的first choice,請問點解你會排宣道先,另外又會將迦南排在創價之前,因為創價的口碑也是很好的。

我有幫我小朋友報創價同宣道,所以都想參考下你的意見

原文章由 cclbaby 於 07-11-23 13:39 硐表
1. 香港宣道幼稚園
2. 培正幼稚園
3. 迦南幼稚園(九龍塘)
4. 創價幼稚園
5. 民生書院(幼稚園)
6 九龍塘禮賢
Tulip :-P

這幾間裡面. 我只報了培正. 但如果我排.....

1) 培正
2) 宣道
3) 創價
4) 民生
5) 禮賢
6) 九龍塘迦南

原文章由 Elli_Ma 於 07-11-23 13:30 硐表

香港創價幼稚園、九龍塘禮賢、迦南幼稚園(九龍塘)、宣道幼稚園、培正幼稚園、民生書院(幼稚園) ...

禮賢既小學唔係好好咩,點解你地將佢排咁後?

我只可以排到宣道第一, 加南最尾。

培正上小學 / 中學好似中文教學, 我個人就唔係幾想。

創價聽朋友仔仔都讀得幾開心, 不過冇小學。

加南太commercial, 唔鐘意。

其餘唔識, 不便致評。

1. 培正幼稚園
2. 民生書院(幼稚園)
3.
香港宣道幼稚園
4. 九龍塘禮賢
5. 創價幼稚園
6. 迦南幼稚園(九龍塘)

1.創價
2.禮賢
3.培正
4.宣道
5.民生
6.迦南

其實1-4都係不錯的學校,各有各好

1. 培正幼稚園
2. 香港宣道幼稚園
3. 民生書院(幼稚園)
4. 九龍塘禮賢
5. 創價幼稚園
6. 迦南幼稚園(九龍塘)
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

My daughter has been interview these 2 kinders in this morning, both of them are very good no matter the building, teachers, quality etc.  We just back home and feel very tired.

1. 培正幼稚園
2. 創價幼稚園

1.培正幼稚園
2.民生書院
3.宣道幼稚園
4.九龍塘禮賢
5.迦南幼稚園(九龍塘)
6.香港創價幼稚園、

1.香港創價幼稚園
2.培正幼稚園
3.宣道幼稚園
4.民生書院
5.九龍塘禮賢
6.迦南幼稚園(九龍塘)