用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 駿景園樂基入SJS or RC
go

駿景園樂基入SJS or RC [複製鏈接]

我想阿女入ESF 嘅 SJS or RC, 想幫阿女報駿景園樂基嘅國際班. 但係, 唔知駿景園樂基D小朋友多唔多入國際學校, 同有無學生入 SJS or RC. 請指教.
   0    0    0    0

原文章由 Queenie601 於 07-11-24 22:55 硐表
我想阿女入ESF 嘅 SJS or RC, 想幫阿女報駿景園樂基嘅國際班. 但係, 唔知駿景園樂基D小朋友多唔多入國際學校, 同有無學生入 SJS or RC. 請指教.

我知樂基年年有好多都入到 SJS,我有朋友個仔就係喇。
我估係地點問題啦,其實好多讀樂基的,都住駿景園或火炭,咁正常都會選近 D 的 SJS。
我朋友都係,兩間都鍾意,但因為貪近 D ( 佢住火炭山,SJS 附近 ) ,而選 SJS。

咁我想問多句. 你朋友個係係k2 入定 k3 入架. 因為ESF 好似可以k2就入得.  唔洗讀 k3.

原文章由 JennyL 於 07-11-25 10:55 硐表

我知樂基年年有好多都入到 SJS,我有朋友個仔就係喇。
我估係地點問題啦,其實好多讀樂基的,都住駿景園或火炭,咁正常都會選近 D 的 SJS。
我朋友都係,兩間都鍾意,但因為貪近 D ( 佢住火炭山,SJS 附近 ) ,而選 SJS。 ...

讀樂基學生,今年分別也有考入SJS & RC 。
SJS 多數是排隊等位,中期等到有位就插班,所以K1 or K2 中段轉校都有。而RC, 今年見樂基K2畢業就轉去RC讀 Grade 1!:)

原文章由 Queenie601 於 07-11-25 18:34 硐表
咁我想問多句. 你朋友個係係k2 入定 k3 入架. 因為ESF 好似可以k2就入得.  唔洗讀 k3.

我唔熟樂基 cirriculum,但我知佢仔係正常 ESF P1 年齡 ( 即 5 歲 ) 入學,亦唔係插班入的,咁應該冇讀 K3 喇。

‹ 上一主題|下一主題