用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 你地比唔比個女穿耳窿
go

你地比唔比個女穿耳窿 [複製鏈接]

亞女(F.1) , 佢個同學剛穿耳窿 , 佢又話要穿 , 我拖住先 ,
不過如果真係要 , 我只准每邊穿一個耳窿
   0    0    0    0

原文章由 ruby2004 於 07-11-29 17:30 發表
亞女(F.1) , 佢個同學剛穿耳窿 , 佢又話要穿 , 我拖住先 ,

我呀囡都穿左耳窿LU
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

你要同佢講清楚處理傷口要好小心, 如果唔係傷口發炎都幾麻煩

咁學校準唔準帶耳環?

原文章由 ruby2004 於 07-11-29 17:30 發表

ruby2004:
女孩子大個少少就一定貪靚(唔貪先驚...).穿耳珠無防...不過最好搵Isabella...貴就貴d,不過好過穿壞耳!

托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

簽名被屏蔽

原文章由 木馬 於 07-11-29 21:46 發表

什麼是穿壞耳??

平價野多用nickel(電鍍鎳)耳環...支槍又洗唔乾淨(Isabella d穿耳槍已經不用直接接觸耳仔)...所以容易發炎爛耳生肉粒...Isabella基本上99%安全,同時亦提供穿後定期檢查服務...貴d買安心!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

原文章由 櫺囹桼 於 07-11-29 21:10 發表

ruby2004:
女孩子大個少少就一定貪靚(唔貪先驚...).穿耳珠無防...不過最好搵Isabella...貴就貴d,不過好過穿壞耳!

007 : 請問Isabella要?$ , 係邊樹 ?
         講真 , 我有D唔係太鍾意佢穿耳 , 不過我細個時亞媽就
         迫我穿左(老人家的思想,我都係唔明),現在我都唔帶啦,
          舒服晒

my mum let me to have ear puncher~she is very openminded~
i have puncher when i was in form 5 now i have four hole on my earlobes (university year 3) ~

我比嫁~~
如果佢係鍾意,佢自己都會去穿 la,,
無得阻止,
更何況我個女,暫時都未鍾意呢樣野
我都試過主動問佢~
佢話:e...唔穿!穿左又點,上學都唔可以帶,
我見d同學只可穿透明耳針,
打呢都唔知做咩,最重要係佢話好怕痛

原文章由 櫺囹桼 於 07-11-29 22:21 發表

平價野多用nickel(電鍍鎳)耳環...支槍又洗唔乾淨(Isabella d穿耳槍已經不用直接接觸耳仔)...所以容易發炎爛耳生肉粒...Isabella基本上99%安全,同時亦提供穿後定期檢查服務...貴d買安心!
...

我囡呀一向皮膚敏感, 所以我同佢係isabella 穿, 好似三百幾, 加百幾元有個檢查服務... 我覺得isabella 專業的
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

原文章由 constance-bobo 於 07-11-29 18:29 發表
咁學校準唔準帶耳環?

呀囡學校, 只準帶一的簡單既金屬耳環,

我都是帶囡囡到Isabella穿耳洞,記憶中耳環價錢好像由二佰玩起,服務好,清潔衛生.
囡囡平日都唔可以帶耳環返學,只是偶爾假期時帶,有時我看到一些得意的耳環仔,都會買給她:

王國長老

女仔穿耳無咩所謂,
反而好多男仔都一樣穿....

原文章由 sorlo 於 07-11-30 10:38 發表

我囡呀一向皮膚敏感, 所以我同佢係isabella 穿, 好似三百幾, 加百幾元有個檢查服務... 我覺得isabella 專業的

真係幾貴吓喎, 咁即係免費穿耳就唔好試.

原文章由 lovelypowerpuff 於 07-11-30 01:37 發表
my mum let me to have ear puncher~she is very openminded~
i have puncher when i was in form 5 now i have four hole on my earlobes (university year 3) ~

我都係古老0既 , 不過釘多一個耳窿以上 , 我就真係唔like.

原文章由 wunma 於 07-11-30 15:02 發表
穿耳冇問題. 千祈唔好穿脷, 穿臍, 穿鼻就得.

仲有, 每邊唔可以多過一個孔.

no 啦 , 超出我底線十萬八千里

原文章由 ruby2004 於 07-11-30 13:52 發表

我都係古老0既 , 不過釘多一個耳窿以上 , 我就真係唔like.

唔到你話事, 我個女偷偷地同同學去釘多兩個耳窿 (小學時佢已經釘了一對耳窿), 仲唔出聲, 我同佢反面咁滯, 其實我不是反對佢釘耳, 我要她出來工作後鐘意點我都唔管, 佢唔聽, 仲講大話,我就不高興..

其實穿耳好閒姊, 咪由得佢 lor
‹ 上一主題|下一主題