用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 鑽石山靈糧waiting list
go

鑽石山靈糧waiting list [複製鏈接]

係唔係全部唔收都係waiting list 呢?有冇人sent e-mail去 apply,唔知機會高唔高呢,仲有冇希望呢?
   0    0    0    0

915SOOKY,

如果O係學校信到寫是"備取生"就係後補,
你信上有無寫呀??

原文章由 915sooky 於 07-12-3 15:58 發表
係唔係全部唔收都係waiting list 呢?有冇人sent e-mail去 apply,唔知機會高唔高呢,仲有冇希望呢?

[ 本文章最後由 koryma 於 07-12-3 16:29 編輯 ]

哎,今日我老公又打去問,佢又講會個別通知,但最遲係出年4-5月,一時一樣既....

原文章由 koryma 於 07-12-3 16:18 發表
915SOOKY,

你信上有無寫呀??

我封信都係寫備取生既

原文章由 koryma 於 07-12-3 16:18 發表
915SOOKY,

你信上有無寫呀??

915SOOKY,

如果真係好想女女讀嘅話, 建議最好直接寫求位信比曾校長同鑽石山靈糧嘅張副校, 仲有唔怕煩, 間唔時再打電話再追下, 我諗入到嘅機會會大好多架!

Hi wingtsang

請問以你所知waiting list 如果入到係咪多數都係下午班

Hi 915SOOKY

我朋友個囡係收reject信的
我都係send back e-mail話做waiting list
你幾時send的?
我係收到通知後一日

醒目開學勳章

hi all,

我今日都打過去問呀,
佢地話重有幾個家長遲咗交留位費, 好似話今日先交,
所以要下星期先通知有無位.
我就係30號SEND 去架, 唔知WAITING LIST有幾多個??

原文章由 夏安 於 07-12-14 00:16 發表

請問以你所知waiting list 如果入到係咪多數都係下午班

Hi 915SOOKY

我都係send back e-mail話做waiting list
你幾時send的?
我係收到通知後一日
...

我岩岩又打左去學校問啦, 佢話而家同其他家長收緊費, 做完先再睇下有幾多位可以release到出黎, 之後會再有 '電話' 通知waiting list 既家長.  另外, 佢話send左email去話想擺waiting list既家長, 學校係無reply mail話收到我地個email架喎, 佢只係話應該唔會寄失...

點解我咁問, 係因為我30/11果晚一check完result就send email去request waiting list, 點知第二日check返mail box, 先知個mail bounce back左, 所以第二朝又再send一個, 果個就無bounce back, 學校又無reply話confirm receipt.  所以我咪驚寄失左囉. ops:" />

原文章由 leejoannelee 於 07-12-14 00:52 發表
hi all,

我今日都打過去問呀,
佢地話重有幾個家長遲咗交留位費, 好似話今日先交,
所以要下星期先通知有無位.
我就係30號SEND 去架, 唔知WAITING LIST有幾多個??

...

醒目開學勳章

Cinnamon,

我都覺得學校應該REPLY MAIL俾我地
CFMD RECEIPT 我地係WAITING緊,
最好有埋我地排第幾個重好添呀,
我同老公都好心急呀:-|

原文章由 Cinnamon 於 07-12-14 11:25 發表
我岩岩又打左去學校問啦, 佢話而家同其他家長收緊費, 做完先再睇下有幾多位可以release到出黎, 之後會再有 '電話' 通知waiting list 既家長.  另外, 佢話send左email去話想擺waiting list既家長, 學校係無reply mail ...

leejoannelee,

如果真係計時間send email黎排waiting, 我咪仲唔抵.....因為果晚我心急, 一踏入30號凌晨12點就入去check, check完知道唔得, 又即刻send email去waiting.  我估應該會係頭幾個之內添....可惜果個email bounce back, 我第二日先知... :-| :-|

原文章由 leejoannelee 於 07-12-14 16:01 發表
Cinnamon,

我都覺得學校應該REPLY MAIL俾我地
CFMD RECEIPT 我地係WAITING緊,
最好有埋我地排第幾個重好添呀,
我同老公都好心急呀:-|

醒目開學勳章

Cinnamon,

我同你係一模一樣呀, 不過我12點SEND完就一直上BK,
到咗兩點幾又入番EMAIL睇下自己有無SEND錯,
跟住就發現BOUNCE BACK咗,
又馬上再RESEND去, 個心不知幾驚又SEND唔到,
一直等到三點幾見無再BACK先訓咋 :-|,
我好想阿囝讀到呀, 希望同你囡囡可以做同學喇!!  

原文章由 Cinnamon 於 07-12-14 16:54 發表
leejoannelee,

如果真係計時間send email黎排waiting, 我咪仲唔抵.....因為果晚我心急, 一踏入30號凌晨12點就入去check, check完知道唔得, 又即刻send email去waiting.  我估應該會係頭幾個之內添....可惜果個email ...

我未收到通知,我老公一早11/30個9點幾就上網 check,即 send email 去啦,就算唔係第一個都係最早個批,我打去問你按收到email次序既,另外reject我估機會都細d....

Hi 915SOOKY

你幾時send的?
我係收到通知後一日
...

呢層我又真係唔知喎!不過, 我就覺得如果怕email會收唔到, 不如寄信attention曾校長/張副校/楊主任收, 曾校長就要睇4間學校, 我諗未必會決定每間學校收生, 而張副校同楊主任係鑽石山靈糧"最高層", 希望幫到大家啦!

Hi 915SOOKY

你幾時send的?
我係收到通知後一日
...

Hello 各位

剛剛上網check 收到通知下午班
你們都check下

不過 注冊日期是11 Dec

你係指waiting list佢收左你下午班? 但點解註冊日係11 dec, 係咪呢個result係上次正選果次, 你miss左?

唔記得左阿女個id no. 而家在公司check唔到, 好心急

原文章由 夏安 於 07-12-17 23:25 發表
Hello 各位

剛剛上網check 收到通知下午班
你們都check下

不過 注冊日期是11 Dec

醒目開學勳章

我啱啱CHECK竟然出"請於2008-11-30日後再登入瀏覽"
入唔到呀?? WHY??

原文章由 Cinnamon 於 07-12-18 09:57 發表
你係指waiting list佢收左你下午班? 但點解註冊日係11 dec, 係咪呢個result係上次正選果次, 你miss左?

唔記得左阿女個id no. 而家在公司check唔到, 好心急

...

原文章由 leejoannelee 於 07-12-18 10:03 發表
我啱啱CHECK竟然出"請於2008-11-30日後再登入瀏覽"
入唔到呀?? WHY??

Hello 各位

我剛剛打左去問
佢地話昨日己寄左信
waiting list 註冊日期是20/12

網上糸統可能會有錯

醒目開學勳章

咁即係點呀?? 有無人可以話我聽呀??

原文章由 Cinnamon 於 07-12-18 10:22 發表

醒目開學勳章

THK!!!

咁佢地有無話幫你CHECK有無份呀??
因為佢地之前話會個別打電話通知  

原文章由 夏安 於 07-12-18 10:24 發表
Hello 各位

我剛剛打左去問
佢地話昨日己寄左信
waiting list 註冊日期是20/12

網上糸統可能會有錯

‹ 上一主題|下一主題