用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果你地考到聖心, 你地會放棄邊間幼稚園呀? ...
go

如果你地考到聖心, 你地會放棄邊間幼稚園呀? [複製鏈接]

我仔仔waitlist 緊聖瑪加利大, 因我地係天主教徒, 又係男仔, 所以聖瑪加利大首選。但好多人都話如果真光, SPC 同聖心一放榜, 好多位都會放返出來, 唔知有無媽咪會呢?  因為等聖大通知等到頸都長。  
都想安慰下自己, 睇下機會高唔高。
   0    0    0    0

原文章由 YnnMa 於 08-1-24 09:41 發表
我仔仔waitlist 緊聖瑪加利大, 因我地係天主教徒, 又係男仔, 所以聖瑪加利大首選。但好多人都話如果真光, SPC 同聖心一放榜, 好多位都會放返出來, 唔知有無媽咪會呢?  因為等聖大通知等到頸都長。  
都想安慰下自己, ...

你放心啦,聖大最少有我會放返出來....

give up KV, SKH (both are waiting list), RHS & St. Rose (my elder daughter is old girl).

樓主,你有冇問過聖大你仔仔喺waiting list的位置高唔高呢? 我小朋友nursery class個同學仔(女)原本喺聖大on waiting list,一過咗first round註冊日嗰個weekend就收到電話offer上午班了。

i gave up Tai Hung True Light

我問過聖大, 佢話要等做校服先會有位囉。因為第一round 都好多人註冊。

ggbb,
咁你個女既同學仔係咪天主教徒來架, 同埋佢唸住讀唔讀呀!

唔係呀。應該會選聖心一條龍了。
原文章由 YnnMa 於 08-1-25 09:27 發表
ggbb,
咁你個女既同學仔係咪天主教徒來架, 同埋佢唸住讀唔讀呀!

I asked SMM already, they said they can't tell me about the ranking of my daughter in waiting list, cause that is confidential........... Actually I'm still waiting...望到頸都長埋
原文章由 ggbb 於 08-1-25 00:00 發表
樓主,你有冇問過聖大你仔仔喺waiting list的位置高唔高呢? 我小朋友nursery class個同學仔(女)原本喺聖大on waiting list,一過咗first round註冊日嗰個weekend就收到電話offer上午班了。 ...

ggbb,

咁你個女既同學最後有無去聖大交留位費呀?依家聖心又收左佢(你個女既同學)??

YnnMa,

Did you send the 叩門信 to the principle Ng?  Tell her SMM is always your first choice.

原文章由 YnnMa 於 08-1-25 13:07 發表
ggbb,

咁你個女既同學最後有無去聖大交留位費呀?依家聖心又收左佢(你個女既同學)??

佢家長梗有交啦,當時都未inSH。
ggbb,

ggbb,

我都有交留位費,而家聖心收左我個女,我地會放棄聖大,放心啦,一定會有位,其實聖大都係好好既學校,我上次上去見校長親身帶d小朋友睇緊christmas佈置,講緊馬槽故事比小朋友聽,真係好有heart.......

VANWY,

咁你係聖大係上午班or 下午班呀?
‹ 上一主題|下一主題