用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 想請問....現時的幼兒教育工作者........
go

想請問....現時的幼兒教育工作者........ [複製鏈接]

有少少問題想問,現時的幼兒教育工作者........如果小朋友在校"鬧情緒",你們會怎樣處理??????? 多謝。
   0    0    0    0

我試過跟我堂妹去上堂...個時學校有咩家長陪同上堂既適應日咁...
第一日返學既小朋友多數都喊到9彩咁,我見老師多數都會抱下,攬下...一係就請佢地坐埋一邊(見到既地方)冷靜囉

我朋友也見過有幼師罰小朋友,將他的眼鏡在眾目睽睽下丟到垃圾桶,那小朋友哭得好利害

還有很多好恐怖的事件哩
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

幫妳問吓,唔好咁難過,take care

原文章由 susanpang 於 08-4-7 12:27 發表
我試過跟我堂妹去上堂...個時學校有咩家長陪同上堂既適應日咁...
第一日返學既小朋友多數都喊到9彩咁,我見老師多數都會抱下,攬下...一係就請佢地坐埋一邊(見到既地方)冷靜囉 ...
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

多謝各人回覆 :)

Dear pinkypiggy

可否多說一些 事件???????? 比大家知????

回覆 #1 carmen05 的文章

‹ 上一主題|下一主題