用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS waiting list or reserve list
go

DGS waiting list or reserve list [複製鏈接]

Hi all BK mama,

Something confuse me today, for my daughter, the letter is stated that my daughter is in RESERVE LIST not waiting list. Because I think that means waiting list, so I implied as waiting.

Does any mama receieve the letter that stated her
daughter is on WAITING LIST instead of RESERVE LIST??

If yes, then who will get the pirority first?? Pls advice
Thanks
   0    0    0    0

I asked the school today and was told that waiting list was just the same as the reserve list.

原文章由 idaleungwm 於 08-2-23 10:21 發表
I asked the school today and was told that waiting list was just the same as the reserve list.

Hi idaleungwm,

This morning I also phone DGS and get the same answer.
But I want to know does any mam recieve a letter stated is Waiting list instead of Reserve list??

I wonder only have reserve list letter , don't have waiting list letter. Pls advise!!

Thanks a lot!!

各位收到 waiting list or reserve list 的家長,DGS 已於29/2 截止登記,請問各位家長我大家仲有無機會?有無家長收到DGS的後補信。你估有無人會放棄,係咪要正選放棄我才有機會呢﹖

Dear Kingdom 2008,

我知道每年都有一些被SPCC 取錄的學生都會放棄DGS的offer.  所以在reserve list or waiting list 的同學是仍有機會的, 不用灰心, Gook Luck !

Dear idaleungwm:

唔知要幾時先會收到通知呢? 但如在這段期間有另一間直資收我女兒,並要簽署收生承諾書及交出小六學生資料表,我應否繼續等,還是先交了收我女兒的學校,並簽署承諾書及交出小六學生資料表。但問題是到時如果DGS真的收我女兒,我是否可取回我己交出的小六學生資料表回DGS呢?
我亦看過教育局的光碟,它們說如果己簽署了直資學校的承諾書,便不能取消申請,請問這是否對呢?

回覆 #1 kingdom2008 的文章

I wouldn't want to send my daughter to DGS either if SPCC accepts her. I like SPCC the most.

原文章由 HKdevil 於 08-3-3 12:54 發表
I wouldn't want to send my daughter to DGS either if SPCC accepts her. I like SPCC the most.

Dear HKdevil

是否DGS己收了你的女兒,有無登記呀?
SPCC的機會大唔大呀?

原文章由 kingdom2008 於 08-3-3 09:09 發表
Dear idaleungwm:

唔知要幾時先會收到通知呢? 但如在這段期間有另一間直資收我女兒,並要簽署收生承諾書及交出小六學生資料表,我應否繼續等,還是先交了收我女兒的學校,並簽署承諾書及交出小六學生資料表。但問題是到時如 ...

From this Disc, there is an enquiry number, you call them and told your situation. Because the staff of EDB is the one who most familiar all the regulations.  I think you can find the answer!

elsa2005,

請問是否現階段只有等至七月放榜後, 才等學校通知? 或是要主動問學校還有沒有餘額?
你是過來人嗎? 請指教... thanks!

原文章由 elsa2005 於 08-3-6 10:58 發表
各位不要放棄,七月放榜後都仍有機會。

原文章由 elsa2005 於 08-3-6 10:58 發表
各位不要放棄,七月放榜後都仍有機會。

是否真的要等七月放榜後才有機會呢? 咁我D reserve list & waiting list 係唔係唔駛等咁耐,如果有人選取其它直資如SPCC 或 SPCS 等的學校,我會唔會第一時間收到通知呢? 又會唔會有人選擇 Maryknoll 或 St Mary 或 Heep Yunn 等的自行收生而己放棄了DGS呢?

回覆 #13 kingdom2008 的文章

以平常心去看待吧, 什麼事情也可能發生, 每一個家長嘅想法都唔同, 取向都不同.正如elsa2005所講, 機會仍是有的, 但亦唔好太執著, 你個女係waiting list 之內,就一定係優秀人才,就算係邊間讀,都會ok, good luck

回覆 #14 el1008 的文章

多謝你的鼓勵,但真係好心急等機會來臨。

但係點解可以hold住DGS個位去到升中派位放榜日啦? 如DGS收了便應交出小六學生資料表,並放棄派位。
但我也曾聽過有人話DGS收佢,但佢最後入左Maryhnoll,但咁咪要搏一搏,除非你有好大把握。

原文章由 elsa2005 於 08-3-7 11:51 發表

1>真係有人因為入到Maryknoll而放棄DGS,在正式註冊個日(也是升中派位放榜個日)突然放棄。

2>有人係8月考分班試,不過唔知佢幾時收到DGS的錄取通知。 ...

原文章由 kingdom2008 於 08-3-7 12:59 發表
但係點解可以hold住DGS個位去到升中派位放榜日啦? 如DGS收了便應交出小六學生資料表,並放棄派位。
但我也曾聽過有人話DGS收佢,但佢最後入左Maryhnoll,但咁咪要搏一搏,除非你有好大把握。

...

前天我致電EDB,如果DGS取錄收左妳,DGS就會將名單交比EDB,咁佢地就會取消妳自行派位同七月抽韱資格,所以無可能入到Maryknoll.除非佢一早reject DGS offer,所以DGS無將佢個名比EDB!

‹ 上一主題|下一主題