用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 囡囡不能分離
go

囡囡不能分離 [複製鏈接]

我朋友的囡囡4歲, 讀K2, 每日都是媽媽帶返學, 但小朋友在分離的一刻都哭. 如是者上學已有年半, 情況亦未穩定, 興趣班亦如是. 那小朋友話唔鐘意見唔到mammy, 好掛住mammy. 我朋友軟硬兼施都唔得, 佢好驚考唔到小学, 請問有無人可以幫忙?
Many thanks!
   0    0    0    0

原文章由 LuLuCheung 於 08-3-5 20:55 發表
我朋友的囡囡4歲, 讀K2, 每日都是媽媽帶返學, 但小朋友在分離的一刻都哭. 如是者上學已有年半, 情況亦未穩定, 興趣班亦如是. 那小朋友話唔鐘意見唔到mammy, 好掛住mammy. 我朋友軟硬兼施都唔得, 佢好驚考唔到小学,  ...

呢個媽咪一定係冇返公全日對住囡囡, 並且响佢囡囡喊嗰陣表現出同佢一樣咁唔捨得, 又攬又錫咁?

Thanks SandraLo,
Yes, 我朋友係冇返公全日對住囡囡, 但佢已好有經驗地(因佢重有個大)同囡囡講佢入去玩完就一定準時接佢, 說話中盡量比安全感個囡, 但都無乎. 反而觀看個D mammy 重心痛, 係咁"Tum" 我朋友個女, 攪到佢喊得重勁!

原文章由 SandraLo 於 08-3-5 21:13 發表

呢個媽咪一定係冇返公全日對住囡囡, 並且响佢囡囡喊嗰陣表現出同佢一樣咁唔捨得, 又攬又錫咁?

[ 本文章最後由 LuLuCheung 於 08-3-5 21:57 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題