用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 第29屆國際兒童繪畫比賽
樓主: 蘋果
go

第29屆國際兒童繪畫比賽 [複製鏈接]

原文章由 禧媽媽 於 08-3-11 16:49 發表

ruru
我唸咋......
要報名~係方便畫室, 預準材料比學生用, 計下要多小(畫室職員)協助學生.
而自己取畫紙果d, 就唔要報名, 就咁行埋去咪得囉
不過, 今年唔知有冇唔同呢 ~ 係咪應該一樣呀 ...

Thanks禧媽媽,
咁我問下我個女間畫室會唔會help佢報名先

禧媽媽,

係畫室d姐姐哥哥教得好就真.我見過佢地上堂最初段時間同小朋友講下d理論,畫畫比例咁,而家囡囡d畫唔會頭大身細.最近2次我去學校,都見佢d畫比老師貼左出壁報版,算係有小小成績.

你囝囝好犀利,學左1個月,就有獎攞.佢一定好有興趣&天分,佢係邊間學?我將囡囡架畫室資料pm左比你.

4月6日見,囡囡會著綠色t-shirt,有大大個畫室架名!離遠就見到,真係唔驚會走失.

原文章由 禧媽媽 於 08-3-11 13:57 發表
femme
會場招待處~有畫紙取的, 但顏料要自備.
佢地分3組別 ~ 幼兒, 小童, 少年 (唔知有冇記錯呢)
去玩下啦 !!

fyeung
你囡囡好叻~可以去北京領獎  
係呢, 你地係邊到學 ? ...

我舊年無參加過,所以今年想試下參加,參加比賽唔使$,畫室只係收幾拾蚊(係提供當日有導師在場指導),我都覺得好合埋,老師黎幾個鐘都要有人工架!而且果日有個熟人係到會安心D。
我都唔係想亞仔攞獎,只係想佢攞下經驗,見下大場面,同埋當係一個親子活動law!

比賽有分組別4歲至13歲。

原文章由 蘋果 於 08-3-9 15:59 發表
昨天亞仔間畫室話4月有個比賽參加,你地有無人上年去過?好唔好玩?今年有無人會去?我就打算同亞仔報名,同佢玩下!比幾拾蚊間畫室就有埋導師同埋一齊去,到時亞仔唔識畫都可以有人問下!都放心D!

畫題:【我的家我的夢想】 ...

[ 本文章最後由 蘋果 於 08-3-11 21:17 編輯 ]

thank you for all information.
有沒有好畫室在沙田區可介紹, 要有多d比小朋友參加比賽最好..
thanks a lot,,,,,

我囡囡的畫室都有參加, 上年無帶隊但今年有車及導師即場指導,亦有賽前指導班。

回覆 #10 禧媽媽 的文章

Can you pleased Pm 畫室 information to me? tks

我當日都會同小朋友一起去ar

Yanmachai .
pls PM 你囡囡的畫室 information to me.
my 囡囡 want to join it >
thanks a lot

原文章由 yanmachai 於 08-3-12 16:12 發表
我囡囡的畫室都有參加, 上年無帶隊但今年有車及導師即場指導,亦有賽前指導班。

Hi 蘋果

pls pm to me.

Thanks

----------------------------------------------------------

原文章由 蘋果 於 08-3-9 15:59 發表
昨天亞仔間畫室話4月有個比賽參加,你地有無人上年去過?好唔好玩?今年有無人會去?我就打算同亞仔報名,同佢玩下!比幾拾蚊間畫室就有埋導師同埋一齊去,到時亞仔唔識畫都可以有人問下!都放心D!

畫題:【我的家我的夢想】 ...

學校測緊驗,無得參加.

亞女都要補測!

原文章由 HinMa 於 08-3-14 12:39 發表
學校測緊驗,無得參加.

可否PM畫室D資料比我

我兩個仔學緊間畫室,連繼兩屆攞左冠軍及亞軍,而我大仔上年得咗良好獎(開心死佢),畫室收幾拾蚊報名費,去到會預備晒 d 顏料用具又會有老師指導,所以都幾好最緊要唔駛煩!!

不過當日大家一定一定記住帶帽或兩傘,因為年年參加都熱死人!!

Hello arb,

Could you advise which 畫室 your sons are in?

Thanks,

原文章由 arb 於 08-3-18 14:21 發表
我兩個仔學緊間畫室,連繼兩屆攞左冠軍及亞軍,而我大仔上年得咗良好獎(開心死佢),畫室收幾拾蚊報名費,去到會預備晒 d 顏料用具又會有老師指導,所以都幾好最緊要唔駛煩!!

不過當日大家一定一定記住帶帽或兩傘,因為年 ...

Would you pm the name, tel & address to me at [email protected].  Many thanks!

原文章由 fyeung 於 08-3-11 13:42 發表
chrwan & femme,

pm左比你地!
而且畫室會選小朋友架作品去參加不同的繪畫比賽,好似上年暑假,畫班姐姐選左囡囡架圖畫去參加"星星河"比賽,仲攞左獎添,今年農曆年假後仲可以去北京領獎,不過囡囡要番學,所以無去到. ...

Dear fyeung,

I also want to partcipate the "Sing Sing Hor".  How to apply?  Or you can pm me the details at [email protected].  Many thanks!

原文章由 fyeung 於 08-3-11 13:42 發表
chrwan & femme,

pm左比你地!
而且畫室會選小朋友架作品去參加不同的繪畫比賽,好似上年暑假,畫班姐姐選左囡囡架圖畫去參加"星星河"比賽,仲攞左獎添,今年農曆年假後仲可以去北京領獎,不過囡囡要番學,所以無去到. ...

Dear Jackielee,

Would you pm me the name, tel & address at [email protected].  Many thanks.

原文章由 Jackielee 於 08-3-18 14:51 發表
Hello arb,

Could you advise which 畫室 your sons are in?

Thanks,
‹ 上一主題|下一主題