用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德望?協恩?
go

德望?協恩? [複製鏈接]

如果德望同協恩都收,請問各位會點揀?唔該俾 d 意見。
   0    0    0    0

HY, more balanced school life.

原文章由 puncos 於 08-3-31 15:33 發表

May I have your further detailed explanation please ?

原文章由 Yanamami 於 08-3-31 15:57 發表
HY, more balanced school life.

HY is renowned in resultsof music, sport i.e. BOCHK Bauhinia Bowl Award... HY is all time winners... the top in local gal school...

GH is different in religion background from HY

原文章由 puncos 於 08-3-31 16:06 發表
May I have your further detailed explanation please ?

Thanks for your kind reply.

原文章由 andykwan 於 08-4-1 13:58 發表
HY is renowned in resultsof music, sport i.e. BOCHK Bauhinia Bowl Award... HY is all time winners... the top in local gal school...

GH is different in religion background from HY

如果唔計宗教問題, 緊係HY , 佢嘅中學係近十幾年無論學術 OR 體藝 都去度好TOP 水平, 我之前聽 LS 退休副校長講近年 HY 同 女拔 簡直叮噹馬頭 ! 我唔係呢個校網, 所以唔到我爭

HY and MCS. 边間好D呢?

原文章由 jena2468 於 08-4-2 02:05 PM 發表
如果唔計宗教問題, 緊係HY , 佢嘅中學係近十幾年無論學術 OR 體藝 都去度好TOP 水平, 我之前聽 LS 退休副校長講近年 HY 同 女拔 簡直叮噹馬頭 ! 我唔係呢個校網, 所以唔到我爭 ...
mimia

我都會prefer基督教的協恩,自己冇宗教信仰,純粹個人喜好
原文章由 mimia810 於 08-4-3 14:24 發表
HY and MCS. 边間好D呢?

原文章由 puncos 於 08-3-31 15:33 發表

協恩.

Heep Yunn

如果兩家都收, 我都會揀協恩.

puncos,
你的囡囡是否現在讀k2, 那麼快就公報收生了?

puncos,

我囡囡家陣讀緊 K3,今年9月讀小一了。

原文章由 POTATOYUNG 於 08-5-5 13:30 發表
puncos,

PUNCOS,
HY都是我心儀的學校, 但此校聽聞很難入讀的, 況且我不是住在這區, 你是否誇區的 ? 還是自行報讀, 女兒現讀K2,  約在什麼時候報名的 ?

POTATOYUNG,

我係 34 區的。
HY 是津貼學校,無得像私校般去考。您要參加政府自行派位,第一輪係計分的,到時您囡囡宜家讀緊嘅幼稚園會派通知書給您,您依照指示照做便可。

不過穩鎮起見,緊係考埋私校 / 直資學校 好 d 啦,起碼唔洗驚囡囡派到非心儀小學。

原文章由 POTATOYUNG 於 08-5-5 17:13 發表
PUNCOS,
HY都是我心儀的學校, 但此校聽聞很難入讀的, 況且我不是住在這區, 你是否誇區的 ? 還是自行報讀, 女兒現讀K2,  約在什麼時候報名的 ?

PUNCOS,
那你是第一輪可誇區時抽中, 還是第二輪在34區時抽中的,
20分還是25分呢?
‹ 上一主題|下一主題