用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇屯門區幼兒園好介紹
go

有冇屯門區幼兒園好介紹 [複製鏈接]

有冇屯門區幼兒園好介紹

我囝囝現在兩歲, 實在太百厭, 所以我想送他去幼兒園, 等先生敎敎他.  請問有冇屯門區收兩歲的半日幼兒園好介紹.  等我可以有幾個鐘鬆下.

Thanks!     

Re: 有冇屯門區幼兒園好介紹

建生

HI,cymycf ,

我個囝讀緊大興個間啟思,我覺得幾好

YanYan0116 & rio 多謝你們的介紹, 但我想請問一下

YanYan0116 ,
請問白普理幼兒園全名叫咩?  小童暫托半日要上堂嗎?  個學費真係好吸引.

rio,
我見過好多書都介紹大興個間啟思, 我相信都會幾好, 但想請問是否收兩歲的學生?  不過我明天都會打個電話問下詳情.

Thanks!     

hi,cymycf,
吾好客氣 收2歲小朋友(幼兒班)有上午/下午/全日
上/下午學費每個月$1800書費另計(可買可吾買)

建生浸信會白普理幼兒園
電話: 24559803

早上回到學校先吃早餐, 跟著做大肌肉運動, 吃水果, 上堂, 吃午飯, 約12點半放學.

因為我住附近, 所以我覺得好方便, 唔洗成日對住bunbun, 無小朋友陪.

醒目開學勳章

rio,
你囝囝讀緊大興個間啟思,係唔係大興花園2期個間呢?
你囝囝係唔係讀緊幼兒班? 會唔會俾佢繼續係啟思讀k1呢?
唔好意思......太多問題呀!因為,我個囡出年要讀k1,但唔知報
啟思定係保良局易桂芳好d呀?好似兩間都好好呀!我聽其他媽媽講,讀保良局易桂芳可以直上保良局莊硻程小學.............
你知唔知道啟思幾時開始招出年k1生呀?thanks so much!

hi,honeyBB,
係呀.我個囝讀緊大興2期個間啟思,現在大興只有這間.這間是
幼稚園同幼兒園一起.
我個囝讀緊幼兒班.我吾會再給他讀,因他入到九龍一間心意既
學校,所以都會打算在6月尾退學.
吾好客氣,大家交流一下,每個父母都係這樣關心小朋友
希望能夠幫到妳
我個囝個班都有幾個小朋友讀保良局易桂芳,都吾會再在啟思讀k!,我都聽過都幾好,以前好難考,現在好像易左考入,同好像聽人講同保良局既學校有連繫,同好像比啟思既課程深d(因啟
思係活動教學).
啟思通常都係9月份招生下年度既學生,而11月份是開放日,
如果我無記錯 妳可以到時打電話去問下
‹ 上一主題|下一主題