用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 鋼琴 bachmann,請比意見 .
go

鋼琴 bachmann,請比意見 . [複製鏈接]

我囡囡學了約半年琴 ,煩緊買2手定新琴.
今日睇過座新鋼琴(陳列品) 係bachmann, 價錢ok.
而我本身對琴唔熟識, 有無媽咪可以比意見我呀 ?
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

Hi ming2,

我本想揾萬三以下(而我睇啱的約萬一,琴面有小小花)明天要決定,而家好頭痛.
請問買琴時有咩要注意.

[ 本文章最後由 PEGGY88 於 08-4-23 22:34 編輯 ]

簽名被屏蔽

回覆 #4 ming2 的文章

係tom lee !  
聽琴聲真係考起我,唔好笑我,我真係當睇一件家俱咁睇咋 咩都唔識.  唔知通常可以彈到幾級呢 ?

簽名被屏蔽

Hi, can you tell me where you found this brand? My friend used this piano. It is ok.
thanks

簽名被屏蔽

cheap and good

原文章由 ming2 於 08-4-24 10:57 發表

bachmanna呢個牌子係tom lee可以搵到架..

十分多謝你哋的意見和提點 .我哋終於買咗啦! 我囡囡好開心呀!
而價錢係低於一萬,是同款的最后一座, 售貨員話會再出,應是停產. 即時我信心有dd動搖,但爸爸話無所胃......咁就買咗勒!
而同廠有另一品牌pearl river , 但質素就唔知 .

[ 本文章最後由 PEGGY88 於 08-4-25 01:48 編輯 ]

我自己而家準備考4級琴試(我咁大個女第一次考). 而家屋企用緊數碼琴, 所以每星期都要去琴室練琴, 好唔方便, 所以都想買個琴.

我係報紙見到旺角有間賣日本水貨display, 唔係好貴, 唔知信唔信得過.

我而家4級, 但我個係初級, 咁我應該買個可以彈高級d既琴, 還是買個初級d就亞女呢?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

簽名被屏蔽

我都煩緊買琴問題,我自己一d都唔識,而家一味睇緊2手,因亞囡唔知有冇興趣,而家晌老師屋企練琴,因為屋企冇琴,老師話如果佢有得練應該會好d,煩死
‹ 上一主題|下一主題