用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘 St Cat 家長請留意
go

九龍塘 St Cat 家長請留意 [複製鏈接]

各位好 !  近日我接放學約 3:00左右  <近三角仔公園 >  
St Cat 學校門口放了小椅 給學生坐下做什麼統計車輛,   現場位置十分危險 , 如了解現場亦明白十分多學車人士 及放學時間有校巴及私家車 ,  請家長自行向學校了解!
我只是覺得對幼稚園小學生太危險  !     
Many Thanks !
   0    0    0    0

請問你是否是st cat家長呢?

如果是的,學校有回條比家長,問你是否願意比你小朋友進行此活動, 不願意的話,進行此活動時你小朋友會留在課室,直至此活動完結為止,再者回條裏,有強調寫明老師會確保小朋友的安全,如你擔心你可以唔比你小朋友進行此活動,另外st cat係九龍塘立足咗咁多年,我相信佢唔會咁大意及求其唔理d小朋友就算...d 小朋友有事...你估d家長會唔會就咁就算數...佢地都驚ga(影響聲譽ga wor)...你太擔心la...放鬆d la...

回覆 #2 charlie2001 的文章

it's very kind of you

thank you very much for your kind reminder.

Hello , 我不是St Cat 家長, 只是看到這樣的情況, 可能比較敏感 因為現場真好多學車人士 , 未必有能力去控制 !
純粹關心小朋友在路邊的安全問題 , 沒有批評學校不是 !!
如令你們不安  , 十分抱歉  !!

Many Thanks !

原文章由 1649 於 08-4-24 13:45 發表
請問你是否是st cat家長呢?

如果是的,學校有回條比家長,問你是否願意比你小朋友進行此活動, 不願意的話,進行此活動時你小朋友會留在課室,直至此活動完結為止,再者回條裏,有強調寫明老師會確保小朋友的安全,如你擔心 ...
‹ 上一主題|下一主題