用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇唔要的大提琴呀
go

有冇唔要的大提琴呀 [複製鏈接]

囝囝想學大提琴, 但問左好多琴行都冇得租, 要買.....又驚學學下冇興趣, 請問有冇BKmami有唔要的大提琴可以送比我呀, 謝謝.....
7歲用....

0    0    0    0

二手都請聯絡我....謝.....

呢度有得租:
http://www.cellofactory.com/web/index.php?id=35

但我o係"粵華"買左個1/4都係$1900, 租半年已經補番...

原文章由 BBHim 於 08-5-5 11:25 發表
囝囝想學大提琴, 但問左好多琴行都冇得租, 要買.....又驚學學下冇興趣, 請問有冇BKmami有唔要的大提琴可以送比我呀, 謝謝.....
7歲用....

...

hi waiwai-lamlam,
please advise where is 'yuet wah'?  
thank U so much!

粵華樂器, 老字號, 那裡看鋪的全是亞叔亞嬸, 但人不可貌相, 他們很pro, 是老師介紹的, 她說這裡的琴比通x, 柏x平. 初學的琴質數不會有太大分別. 我不懂cello, 但我大學讀音樂, 我覺得這個$1900 d聲都唔錯, 值得考慮!

http://www.yuetwahmusic.com/

原文章由 fannyyu 於 08-5-6 12:25 發表
hi waiwai-lamlam,
please advise where is 'yuet wah'?  
thank U so much!

原文章由 waiwai-lamlam 於 08-5-6 12:41 發表
粵華樂器, 老字號, 那裡看鋪的全是亞叔亞嬸, 但人不可貌相, 他們很pro, 是老師介紹的, 她說這裡的琴比通x, 柏x平. 初學的琴質數不會有太大分別. 我不懂cello, 但我大學讀音樂, 我覺得這個$1900 d聲都唔錯, 值得考慮! ...

可參考這個 site, 它是brand vif 的生產商
http://www.chairman.hk/product/cello_bass/bc_100.html
基礎琴model BC100, size 1/16 約$1500, 1/8 $1700, .... size 1/2 約 $1900, 價錢同'粵華"的金'著'牌差不多, 可能差1百左右.
合的話可叫朋友代買,
請 pm 我.

[ 本文章最後由 somimi 於 08-5-6 14:00 編輯 ]

hi waiwai-lamlam - thank U for your info.  i'll goto c c.  my gal enjoys to play cello, but, the cello she has right now is not good ar (her school provides it for them to practise at home).  
thank UUUU - fannyyu

原文章由 waiwai-lamlam 於 08-5-6 12:41 發表
粵華樂器, 老字號, 那裡看鋪的全是亞叔亞嬸, 但人不可貌相, 他們很pro, 是老師介紹的, 她說這裡的琴比通x, 柏x平. 初學的琴質數不會有太大分別. 我不懂cello, 但我大學讀音樂, 我覺得這個$1900 d聲都唔錯, 值得考慮! ...
‹ 上一主題|下一主題