用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想問吓:藍田嗰間Art Farm <藝術幼苗>學畫畫好唔好?? ...
go

想問吓:藍田嗰間Art Farm <藝術幼苗>學畫畫好唔好?? [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

My daughter joined the one next to Art fram - called "XXX Star"!! (forgot the name already). She was 2.5 years old. They don't teach any techniques but just asked her to copy/imitate one picture drawn by others. She didn't even know how to hold a pen and the teacher asked her to "draw a circle in the middle of a drawing paper". (She was supposed to draw a girl and starting with drawing a face first).
She has no idea of how to construct a picture!!
You better just go for a trial lesson before deciding to pay and join a whole course.

簽名被屏蔽

it's gd.
原文章由 shirley73a 於 08-5-14 14:15 發表
有口碑嗎?? 因為我想比亞囝喺佢度學畫畫...請各位媽咪比d意見...tkx!!!!

原文章由 shirley73a 於 08-5-14 14:15 發表
有口碑嗎?? 因為我想比亞囝喺佢度學畫畫...請各位媽咪比d意見...tkx!!!!

口碑好好呀~~我兩個仔仔同埋好多朋友仔都係 art farm 學,老師又比心機教,最緊要阿仔佢哋學到野見到有進步又開心!!!

可能佢哋教得好又攞好多公開獎,我都有留意到有間畫室成日抄襲佢哋d圖畫,所以小心 d 選擇學邊間

畫室有得免費試堂,可以試完先再決定

l畫室既 blog 可以睇吓
http://hk.myblog.yahoo.com/art_farm_hk

see our post before
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1347994&extra=page%3D1

Any one has the tel-no?

原文章由 jazzmama 於 08-5-15 09:05 發表
see our post before
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1347994&extra=page%3D1

馬媽媽,

tel: 9496 7234
找司徒姐姐
就快有summer course schedule,你可以順便問下.

原文章由 馬媽媽 於 08-5-15 10:39 發表
Any one has the tel-no?

yes, realy good!!

回覆 #9 shirley73a 的文章

我都覺得Art farm 好好,sofar佢學左幾個月好開心,返屋企仲成日係度畫見到佢好有進步.

其實之前係同商場隔離果間學左兩個月多, 有次等啊女學英文放學,見到果個miss係到畫畫,
八掛睇下,原來佢成張枱都放滿D我估係小朋友既圖畫(因為有十幾幅差吾多款), 見佢係D畫上面逐張畫, 唸佢緊係覺得D小朋友畫得吾夠靚幫佢地加靚D啦!!!!心知不妙......
啊女放學我即刻問佢放係廚窗邊件作品係佢,佢都吾肯定, 心唸有冇搞錯!!!!當時擺緊啊女上一次做既陶泥, 個miss原來係幫佢地上晒色,啊女話佢冇油過顏色,淨係切左類似樹既物體乍,所以都吾認得自己做左邊件,.........嬲得我......我巳經bad list左叫D媽咪吾好join啦!!!

Art Farm 6 月開始加價 $120/lesson
暑期班開始報名啦

paupau

你囡跟邊度學英文呀 ?
佢幾大, 有無興趣一齊學游水

原文章由 paupau123 於 08-5-22 04:13 發表
我都覺得Art farm 好好,sofar佢學左幾個月好開心,返屋企仲成日係度畫見到佢好有進步.

其實之前係同商場隔離果間學左兩個月多, 有次等啊女學英文放學,見到果個miss係到畫畫,
八掛睇下,原來佢成張枱都放滿D我估係小朋 ...

原文章由 jazzmama 於 08-5-22 11:36 發表
paupau

你囡跟邊度學英文呀 ?
佢幾大, 有無興趣一齊學游水

jazzmama,

呀女7歲係Goldkey學英文作文, ok la...係小朋友幾大??/??

佢逢weekend就去將軍澳同表姐跟個私人教練學緊游水啦,
你係邊學呀??

paupau123

pls check pm

原文章由 paupau123 於 08-5-23 13:55 發表

jazzmama,

呀女7歲係Goldkey學英文作文, 都ok la...係小朋友幾大??女/男??

佢逢weekend就去將軍澳同表姐跟個私人教練學緊游水啦,
你係邊學呀??
‹ 上一主題|下一主題