用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 Hello, 2008-09 k2班
go

Hello, 2008-09 k2班 [複製鏈接]

個女成功獲派入禮賢下午, 仲有冇人係k2家長?

[ 本文章最後由 tpmak 於 08-5-28 10:57 編輯 ]
   0    0    0    0

原文章由 tpmak 於 08-5-20 12:50 發表
個女成功獲派入禮賢下午, 仲有冇人係k2家長?

上個星期收信通知唔收仔仔讀k2,都有些失望 ,唸住一心轉讀民生,但今朝老師打電話嚟又話有人放棄學位,叫我next week 去註冊,我都覺得好驚訝 ,由於我住係火炭較遠的村屋,問過校車司機佢話多數去唔到,學校8月至有個 address list比佢,所以依家唔sure,真係好頭痛唔知點算,係呢你係幾時接到通知收阿女呀? 點解會轉禮賢嘅,阿女依家讀邊間學校呀?

我係上個星期interview, 今個星期一收到消息, 不過未收到信, 因為係我致電請佢地早d覆, 因為個女現校要交留位費,
所以佢地電話早d覆我, 不過講下星期一要留位, 現在都未收到信.

因為我個女現在由我揍完佢返學, 再返工, 現校唔近唔遠, 冇校車,
細妹下年都返學, 怕得工人照顧兩個放學, 好危險.
轉校, 打電話比附近唔係好旺的學校都係要interivew, 又等, 同好d的學校一樣, 倒不如選間好d, 所以臨時同禮賢聯絡申請插班, 都好好彩, ok了. 唔駛比留位費比原校.

你呢? why would like to change a school?
other schools did you apply?

原文章由 jojoalex 於 08-5-20 23:48 發表

上個星期收信通知唔收仔仔讀k2,都有些失望 ,唸住一心轉讀民生,但今朝老師打電話嚟又話有人放棄學位,叫我next week 去註冊,我都覺得好驚訝 ,由於我住係火炭較遠的村屋,問過校車司機佢話多數去唔到, ...

原文章由 tpmak 於 08-5-21 13:43 發表
我係上個星期interview, 今個星期一收到消息, 不過未收到信, 因為係我致電請佢地早d覆, 因為個女現校要交留位費,
所以佢地電話早d覆我, 不過講下星期一要留位, 現在都未收到信.

因為我個女現在由我揍完佢 ...

民生都收咗仔仔,但校車都唔肯定可以去到我屋企,加上我比較喜歡禮小多過民小,所以我會好大機會選擇禮賢,其實呢間學校比我感覺d老師好nice,仔仔interview個日都好like this school. 不過,如果轉到上午班就更好,佢就可以同堂細佬(今年9月讀k1)一起番學啦!! 係呢你知唔知如果禮小收咗,咁仲可唔可以玩大抽獎呢?

我真係唔知, 要真係問下人先知?
我都要重新安排個女好多野, ice skating, ballet,
. 都好trouble.
我比個女返原校都8月先走.

原文章由 jojoalex 於 08-5-21 23:38 發表

民生都收咗仔仔,但校車都唔肯定可以去到我屋企,加上我比較喜歡禮小多過民小,所以我會好大機會選擇禮賢,其實呢間學校比我感覺d老師好nice,仔仔interview個日都好like this school. 不過,如果轉到上午班就更好,佢就可 ...

Dear tpmak,

真開心你囡囡會轉讀禮賢, 她會讀那一班呀, 我囡囡會升低信班(下午班), 希望可以同你女兒一起坐校車啦! 我問過囡囡同學的媽媽(她的大仔現讀禮小),她說是可以參加大抽獎的。
原文章由 tpmak 於 08-5-22 13:25 發表
我真係唔知, 要真係問下人先知?
我都要重新安排個女好多野, ice skating, ballet,
. 都好trouble.
我比個女返原校都8月先走.

寶寶熊BB
nice to meet u!
真係可以, 真係唔錯!
我未做第二次註冊, 希望同個女一班!
校車, 我選3號, 你呢?
校車要比幾錢?
原文章由 寶寶熊BB 於 08-5-28 01:47 發表
Dear tpmak,

真開心你囡囡會轉讀禮賢, 她會讀那一班呀, 我囡囡會升低信班(下午班), 希望可以同你女兒一起坐校車啦! 我問過囡囡同學的媽媽(她的大仔現讀禮小),她說是可以參加大抽獎的。
...

del
Dear tpmak,

...

[ 本文章最後由 tpmak 於 08-5-28 11:05 編輯 ]

Dear tpmak,

...

我囡囡舊年讀下午幼望班,今年就轉讀上午低愛.開學一星期啦,晴晴都好似幾適應,每次問她在校開心嗎,她都說開心.

Smilesun, 你好呀,

我個囡囡凱琳(MEGAN)都係讀低愛班, 佢係巴士組, 晴晴邊姐架, 我哋K2 D媽咪好似好少上BK咁, 第日大家可多交流啦!

Violin
你好呀...我囡囡叫悅晴Janna,好易認,佢戴住厚厚遠視眼鏡,面圓圓...佢係飛機組,你問下凱琳識唔識佢?

真係唔係好多媽咪來分享,就由我地開始啦...咁你多d上來啦...

different class, can i join?
原帖由 Smilesun 於 08-9-16 13:02 發表
Violin
你好呀...我囡囡叫悅晴Janna,好易認,佢戴住厚厚遠視眼鏡,面圓圓...佢係飛機組,你問下凱琳識唔識佢?

真係唔係好多媽咪來分享,就由我地開始啦...咁你多d上來啦... ...

當然可以啦...
我都仲當自己係低望班家長架...

原帖由 tpmak 於 08-9-16 16:12 發表
different class, can i join?

學校係咪要收5張相?
原帖由 Smilesun 於 08-9-17 07:35 發表
當然可以啦...
我都仲當自己係低望班家長架...

原帖由 tpmak 於 08-9-18 15:25 發表
學校係咪要收5張相?

無錯學校要5張相,快d交啦!

回覆 # 的文章

哈哈, 我問凱琳有冇新同學仔, 佢真係講得出悅晴個名喎

係呢, 你哋有冇心水考小學呀? 除咗禮小之外, 我見上年K2下學期D家長開始好緊張呢個話題咯喎

真好啦,希望晴晴係低愛班找到好朋友啦...

原帖由 violin 於 08-9-19 17:44 發表
哈哈, 我問凱琳有冇新同學仔, 佢真係講得出悅晴個名喎

我都開始諗啦...
禮小當然好,不過都係想找一間又好又唔駛錢的...
諗緊搬唔搬好...

原帖由 violin 於 08-9-19 17:46 發表
係呢, 你哋有冇心水考小學呀? 除咗禮小之外, 我見上年K2下學期D家長開始好緊張呢個話題咯喎
‹ 上一主題|下一主題