用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無人試過創閱學,可否分享經驗?
go

有無人試過創閱學,可否分享經驗? [複製鏈接]

一星期要上三堂,每堂1.5小時,真係擔心小朋友會辛苦。
   0    0    1    0

原文章由 vitasoy 於 08-5-29 09:29 發表
一星期要上三堂,每堂1.5小時,真係擔心小朋友會辛苦。

我囡囡由2007年7月起學到現在.囡囡當時4歲.她十分喜歡.
很鍾意上堂.有一次囡囡病了,睡醒時看見過了鐘.就哭話要去
上堂.小朋友不會辛苦.小朋友覺得好好玩.

終於有人回覆,多謝你。
我唔知佢地用甚麼方法,但你覺得有無用呢?佢地成日講圖像記憶法,除了識讀左個字之後,會唔會明白個字的意思呢?對小朋友日後學語文有無幫助呢?唔該你講下。
原文章由 video_ming 於 08-5-29 20:03 發表

我囡囡由2007年7月起學到現在.囡囡當時4歲.她十分喜歡.
很鍾意上堂.有一次囡囡病了,睡醒時看見過了鐘.就哭話要去
上堂.小朋友不會辛苦.小朋友覺得好好玩. ...

原文章由 vitasoy 於 08-5-30 06:07 發表
終於有人回覆,多謝你。
我唔知佢地用甚麼方法,但你覺得有無用呢?佢地成日講圖像記憶法,除了識讀左個字之後,會唔會明白個字的意思呢?對小朋友日後學語文有無幫助呢?唔該你講下。
...

vitasoy
我覺得有無用.囡囡識多好多字,有能力看書.就會看和鍾意.
每一級最後會再講多D字的意思和詞彙.
我個人覺得,如果小朋友有閱讀興趣,對日後都有好處.
其實課程價錢是貴. 但見囡囡開心和學到嘢.
就比囡囡上.
‹ 上一主題|下一主題