用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家對方方幼稚園有何意見?
go

大家對方方幼稚園有何意見? [複製鏈接]

如題, thanks.
   0    0    0    0

回覆 #1 wko1029 的文章

Hi wok1029,

My son was graduated in Fong Fong 2 years ago. The level of Fong Fong is more than middle & their teachers are also responsible. For my persanal opinion is good.

Estee88

邊間方方呀? 知唔知升小學情況係點? 你亞仔讀邊間小學呀?

原文章由 Estee88 於 08-6-3 14:47 發表
Hi wok1029,

My son was graduated in Fong Fong 2 years ago. The level of Fong Fong is more than middle & their teachers are also responsible. For my persanal opinion is good.

Estee88

回覆 #3 wko1029 的文章

我個仔讀九龍塘對衡道總社,但升小學情況我就不太凊楚,因好視乎你住邊區和派位分數!我個仔而家讀緊SFA英文小學。

我個女讀緊Discovery Park嗰間, 校舍十分新淨。入面每位老師、嬸嬸甚至校車姨姨都好有愛心,好錫我個女。佢讀緊N1,本來K1諗住出九龍塘讀, 但我個女唔肯,死都話要讀返Funful。當初揀方方係聽人講佢D程度都深,我又要全日班。好同意Estee88所講,升小學好視乎你住邊區和派位分數,仲要睇 抽獎運。我有個同事佢個女以前讀海濱方方,佢個女跨區抽到Maryknoll,現在個細女在愉城方方讀緊K2,佢就唔駛煩啦!
原文章由 health_mum 於 08-6-4 11:49 發表

校舍較舊

原文章由 juliehkbb 於 08-6-4 20:15 發表
我個女讀緊Discovery Park嗰間, 校舍十分新淨。入面每位老師、嬸嬸甚至校車姨姨都好有愛心,好錫我個女。佢讀緊N1,本來K1諗住出九龍塘讀, 但我個女唔肯,死都話要讀返Funful。當初揀方方係聽人講佢D程度都深,我又要全日班 ...

HI..請問n1要幾歲先開始讀, 愉景個間點樣,可唔可以詳細介紹下...tks..

我個女嗰時兩歲四個月讀,但其實足兩歲就可以讀喇,有半日班及全日班;再分國際班及本地班,價錢一樣。國 際班由外藉老師做班主任。愉城嗰間環境新淨及地方大 ,四處都佈置得好有兒童王國feel,有駐園姑娘幫手照顧身體不適的小朋友,仲有D額外學習小組唔駛四出揾其它地方報。小朋友讀得開心佢自然就有與趣學嘢。其實佢有網址,入面有各間方方的photo,詳情可click入去睇吓。我個人就好滿 意呢間學校亦會比呀女繼 續讀。
原文章由 luckpig 於 08-6-4 21:01 發表

HI..請問n1要幾歲先開始讀, 愉景個間點樣,可唔可以詳細介紹下...tks..

有冇comment in 對衡道 方方 ? thanks
‹ 上一主題|下一主題