用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有冇人讀緊油麻地"灣仔堂基道小學"? ...
go

請問有冇人讀緊油麻地"灣仔堂基道小學"? [複製鏈接]

囡囡派左呢間,雖然係第3志願,但只係冇得揀之中既選擇,點知真係咁"好彩"

請問有冇家長給關於這校意見?
   0    0    0    0

哈哈! 呢間係我母校呢架.......成廿年lor, 我中學讀真光女書院........有d讀拔卒.....華仁.....果陣中學派位都唔錯, 唔知而家點呢?不過好似隔離油麻地天主教出名d......唔怕啦, 呢間都幾好架啦!

原文章由 kvstephanie 於 08-6-8 14:10 發表
哈哈! 呢間係我母校呢架.......成廿年lor, 我中學讀真光女書院........有d讀拔卒.....華仁.....果陣中學派位都唔錯, 唔知而家點呢?不過好似隔離油麻地天主教出名d......唔怕啦, 呢間都幾好架啦! ...

Same as me.  Were you in AM or PM?

原文章由 elizatyy 於 08-6-8 15:18 發表

Same as me.  Were you in AM or PM?

I'm PM.......hahaha~ how about you?
which college have you study?

當年我囝囝都係派咗呢間學校, 係我第七志願, 聽聞呢間都o.k., 但我唔鍾意個度環境, 最終比囝囝讀另外一間.

kvstephanie,
我讀基道上午, 中學都係真光女書院

原文章由 kvstephanie 於 08-6-8 14:10 發表
哈哈! 呢間係我母校呢架.......成廿年lor, 我中學讀真光女書院........有d讀拔卒.....華仁.....果陣中學派位都唔錯, 唔知而家點呢?不過好似隔離油麻地天主教出名d......唔怕啦, 呢間都幾好架啦! ...

咦?!  咁o岩o既?  我都係基道o既校友(A.M.), 又係讀真光女書院喎!  kvstephanie, 唔知係咪見過面呢?

其實, 基道o係區內未係最top, 中中間間咁啦....中學派位其實唔差o添!  好近期都派到真光, 女拔, 華仁等等

回覆 # 的文章

從前是不是在灣仔?

基道是否band 1 的學校? 旁邊的方樹泉又如何?
:-D
‹ 上一主題|下一主題