用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山約翰教室
go

馬鞍山約翰教室 [複製鏈接]

想問吓有無人試過或現正比小朋友返呢間中心既playgroup呢? 有無comment? 想同阿囡報名, 不過唔知好唔好? 請比d意見!!!
   0    0    0    0

原文章由 ddbmug 於 08-6-9 10:09 發表
呢D私營既中心, 有冇保證架?
會唔會好似D補習天王咁掠水架??
有咩證書? 導師有咩Qualification??

我都唔知得唔得, 只知道係英語上堂, 佢收費又唔貴, 只係$600/4堂, 所以想問吓有無家長試過?

童童媽:
小女參加過約翰教室的英文playgroup,有位外藉老師叫 Miss Tina,非常好。她只教平日,星期六的老師則很參差。希望資料對你有幫助。

原文章由 ShinTung820 於 08-6-9 01:02 發表
想問吓有無人試過或現正比小朋友返呢間中心既playgroup呢? 有無comment? 想同阿囡報名, 不過唔知好唔好? 請比d意見!!!

童童媽:

我可以告訴你,除了馬鞍山約翰教室D師資叫做好些少,其他分區分校我就勸你唔好試。馬鞍山是總校,出品當然不能太差,而另外有家長提及的Miss Tina,佢係Head Teacher,當然冇問題;But 除非你Mark到佢教班先報。其他外藉導師,你有心理準備隨時轉人,甚至No Show〔尤其是暑假〕!唔好諗住試堂OK,俾錢上堂一定OK,分分鐘貨不對辦,可以的話上一堂俾一堂錢,有乜唔妥,荷包都冇咁傷!

(註:最緊要諗清楚!!!)

原文章由 ShinTung820 於 08-6-9 01:02 發表

多謝各位mami既意見, 睇黎真係要諗清楚先好報名!
你地又有無同小朋友讀緊邊間nursary/playgroup? 有無好介紹?
‹ 上一主題|下一主題