用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 暑假就到啦!!
go

暑假就到啦!! [複製鏈接]

各位家長,暑假就嚟啦,你地有冇為自己仔仔囡囡報咗暑期班呢??
不如大家入嚟講比我聽! 還有我地可唔可以一齊找一些有用兒童網站放上嚟,等家長得閒時同仔仔囡囡一起玩吓。
   0    0    0    0

你係老師,你唔知多唔多人參加暑假班咩??
不過我覺得暑期班好似無咩野學,而且又要俾車費,所以都無再參加啦

原文章由 feifeiihmk 於 08-6-15 21:57 發表
各位家長,暑假就嚟啦,你地有冇為自己仔仔囡囡報咗暑期班呢??
不如大家入嚟講比我聽! 還有我地可唔可以一齊找一些有用兒童網站放上嚟,等家長得閒時同仔仔囡囡一起玩吓。 ...

我幫個囡報左B班呀!!
費鬼事佢成日係屋企養到懶晒, 唔係食就瞓, 貪佢有校車接送, 放心d, 都幾好架!!

原文章由 feifeiihmk 於 08-6-15 21:57 發表
不如大家入嚟講比我聽! 還有我地可唔可以一齊找一些有用兒童網站放上嚟,等家長得閒時同仔仔囡囡一起玩吓。 ...
囡囡叫陳怡蓁 2003年10月11日於廣華醫院出世 陳怡蓁相簿

學校暑期班都有得多小朋友join.每班約有一半或以上的小朋友參加。
雖然得嗰四星期,但是都幾好玩ka.....
1.有自然科學探索
2.學習基本舞步
3.普通話故事
4.唱英文兒歌
5.基本電腦認識
有時班內會混合了上下午班的同學仔,佢仲可以識多啲新朋友tim.
唔.....其實我想知你地各位仲有無周小朋友報其他興趣班呢?

Hi feifeiihmk,

我想問吓小一預習班, 會教佢地d 咩呢?
一班有幾多個小朋友?

tks!

Hi Ms feifei,

我都同囡囡報左b班, 目的都係想佢唔好dum懶個身同心, 識多d小朋友同唔好周圍去, 我都搵緊畫班, 你有冇好介紹 ?

原文章由 feifeiihmk 於 08-6-16 20:37 發表
學校暑期班都有得多小朋友join.每班約有一半或以上的小朋友參加。
雖然得嗰四星期,但是都幾好玩ka.....
1.有自然科學探索
2.學習基本舞步
3.普通話故事
4.唱英文兒歌
5.基本電腦認識
有時班內會混合 ...
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

回覆 #2 maipo 的文章

大至上是要小朋友適應小學模式上課,例如會有不同老師去上課:有中文.英文.數學.常識及毛筆書法.....。我地想幼兒知道他們已經長大了,上小學是要好叻.好獨立。

原文章由 pat614 於 08-6-18 13:33 發表
Hi Ms feifei,

我都同囡囡報左b班, 目的都係想佢唔好dum懶個身同心, 識多d小朋友同唔好周圍去, 我都搵緊畫班, 你有冇好介紹 ?

唔.....以我所知沙田新城市商業大厦內有很多些類的商舖,你可以去睇睇。(帝都側)
其實學畫畫是非常好的選擇,一來可以舒緩情緒,二來又可以認識多啲新朋友仔,仲可以加強大腦的刺激。你如果找到就跟我分享啦!!

HI 羅老師,

我幫囡囡幫左綜合暑期班, 有唱歌, 畫畫同埋一堂整COOKIE, 希望佢玩得開心, 唔好浪費D個暑假啦

原文章由 feifeiihmk 於 08-6-18 20:24 發表

唔.....以我所知沙田新城市商業大厦內有很多些類的商舖,你可以去睇睇。(帝都側)
其實學畫畫是非常好的選擇,一來可以舒緩情緒,二來又可以認識多啲新朋友仔,仲可以加強大腦的刺激。你如果找到就跟我分 ...
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀
‹ 上一主題|下一主題