用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 徵求小三課本!
go

徵求小三課本! [複製鏈接]

醒目開學勳章

有冇人出讓以下二手小三課本?

English:
Black cat: Great Expectations
Black cat":Rip Van WInkle and the Legend of Sleep Hollow
Mathematics
Longman Primary Mathermatics book 3A
Longman Primary Mathermatics book 3B

General studies
New General Studies Book 3.1
New General Studies Book 3.2
New General Studies Book 3.3
New General Studies Book 3.4
New General Studies Book 3.5

Music
Tune in Music Textbook (3)

請PM我價錢。
   0    0    0    0

Fatty,

你攞到書單了嗎?
不要心急買書,
睇下書單有冇轉版先,

講下自己,
我在囡囡P1時早己買了成套LEVEL 1的BLACK CAT 書,
佢都做左大部份故事ANSWER,
後來P3時故事是同一套,
本想唔買, 因己經有了,
但問高年班同學,
原來英文數學書同故事書都有功課要做,
而且不可以事先做好,
要老師要求時才做,
所以我最後都是成套跟書單買齊.
以上意見供你參考,
或者你問多幾位師兄師姐,
再做決定.

原文章由 Fatty 於 08-6-21 12:53 發表
有冇人出讓以下二手小三課本?

English:
Black cat: Great Expectations
Black cat":Rip Van WInkle and the Legend of Sleep Hollow
Mathematics
Longman Primary Mathermatics book 3A
Longman Primary Mathermati ...

醒目開學勳章

Hi,

Thank you. I think I should better purchase new book.

原文章由 TINGMUM 於 08-6-23 10:38 發表
Fatty,

你攞到書單了嗎?
不要心急買書,
睇下書單有冇轉版先,

講下自己,
我在囡囡P1時早己買了成套LEVEL 1的BLACK CAT 書,
但問高年班同學 ...

Fatty,

請問你囡囡P1時是否
在學校提供的書商裡買書或自己到
街外書店買呢? 那方案會便宜和方便?
另想問問, 是否一定要跟書單買斉所有書,
是否有些書可以不須買.( 即是買了又唔會用的書)
太多問題啦! 有空請回覆.
謝謝!

原文章由 TINGMUM 於 08-6-23 10:38 發表
Fatty,

你攞到書單了嗎?
不要心急買書,
睇下書單有冇轉版先,

講下自己,
但問高年班同學 ...

醒目開學勳章

Hello,

我個係仔仔。我每一次都幫襯學校提供的書商裡買書,因為有
discount同埋D書好齊。如果去出面果D,唔會平好多,同埋未必齊書。
如果我無記錯,應該所有書都要買,不過要留意每一級都有分 For Chinese Students 同埋 Non-Chinese Students.

原文章由 1357 於 08-6-30 15:30 發表
Fatty,

請問你囡囡P1時是否
在學校提供的書商裡買書或自己到街外書店買呢? 那方案會便宜和方便?另想問問, 是否一定要跟書單買斉所有書,是否有些書可以不須買.( 即是買了又唔會用的書)太多問題啦! 有空請回覆.謝謝! ...

Fatty,

Thanks.

原文章由 Fatty 於 08-7-1 00:10 發表
Hello,

我個係仔仔。我每一次都幫襯學校提供的書商裡買書,因為有
discount同埋D書好齊。如果去出面果D,唔會平好多,同埋未必齊書。
如果我無記錯,應該所有書都要買,不過要留意每一級都有分 For Chinese Students 同埋 Non ...
‹ 上一主題|下一主題