用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會幼稚園(分校),家長請進
go

聖公會幼稚園(分校),家長請進 [複製鏈接]

聖公會幼稚園(分校),家長請進

想問問對這校意見?
Have a nice day!!

Re: 聖公會幼稚園(分校),家長請進

請家長分享

醒目開學勳章

Sarah

5月 28 號 要 註 冊 及 交 學 費 , 雜 費 , 妳 會 幾 點 去 ? 妳 有 冇 安 排 坐 校 車 ? 知 唔 知 道 要 唔 要 做 校 服 ? 幾 錢 ?
我 會 晨 0甘 早 去 , 跟 住 要 撲 番 公 司 番 工 。

醒目開學勳章

保 母 車 幾 錢 ? 行 乜 路 線 ? 聽 聞 分 校 0既 保 母 車 方 向 往 北 角 , 中 環 正 校 就 往 西 區 。 有 冇 人 confirm 到 ?

各位好,

點解BK好似沒有聖公會幼稚園的家長??

Very true indeed.  

Unfortunately, no mommies can give their valuable experience about this school.  Maybe this school has only two classes per grade.  Not all the mommies visit BK.......

醒目開學勳章

Honeybeebee / ching1026 / Sarah

真 係 好 少 回 應 喎 !

註 冊 當 日 先 知 , 原 來 這 間 幼 稚 園 唔 駛 著 校 服 , 真 開 心 , 唔 駛 投 資 , 要 知 道 小 朋 友 大 得 好 快 , 讀 3年 可 能 要 買 幾 套 唔 同 size, 依 家 慳 番

但 話 說 回 頭 , 如 果 我 個 仔 著 Thomas 火 車 0既 衫 番 學 , 其 他 小 朋 友 成 日 望 住,  0甘 未 冇 心 機 上 堂 ? !

Hello, 你地好!我個仔仔係今年9月都係讀呢間, 好開心認識你地!

係呀! 我個女返 playgroup 都會望住其他小朋友D衫上面的 Elmo , Hello Kitty ......   

If that's the case, the teachers should able to direct the kid back to teacher's attention.  I hope.

Any existing parents would like to share the valuable experience?  Positive and negative ones?

醒目開學勳章

覺 唔 覺 得 註 冊 當 日 有 好 多 平 治 房 車 0係 門 口 ? 莫 非 讀 這 間 幼 稚 園 0既 屋 企 人 非 富 則 貴 ? 連 我 個 家 庭 醫 生 0既 兩 個 仔 都 讀 這 間 幼 稚 園

我都見呀, 可能因為地區關係呱.

係呢, ryanma, 你報左校車未, 咁佢地收你幾錢呀

醒目開學勳章

maytmchan

因 為 我 住 灣 仔 , 有 綠 van 到 學 校 , 所 以 我 唔 安 排 撘 保 母 車 啦 。 不 過 我 都 有 問 佢 0地 價 錢 , 佢 0地 話 灣 仔 同 銅 鑼 灣 當 同 一 區 , 會 收 我 $600,  我 諗 我 下 年 先 考 慮

0甘 妳 住 邊 度 ? 會 幫 襯 保 母 車 嗎 ? 對 這 間 幼 稚 園 有 乜 意 見 ?  

Hello Ryanma,

我住柴灣, 要搭保母車呀, 成1,100蚊, 都幾貴, 不過冇辦法, 我要返工, 唔可以車佢返學.

其實我上年都考左幾間, 包括寶血, 靈糧堂, 維多利亞, 同埋呢間, 好好彩全部都收做正取生, 但呢間係我的first choice. 其實呢間我知都係一間老牌名校 (起碼連我亞媽同佢d friend 都識  ) , 而且我知佢同st. paul co-ed 係同一辦學團體, 我希望可以有高d chance 入到去.

各位媽咪,

佢地8月27日(好似係) 有個新生家長會, 你地會唔會去呀?

醒目開學勳章

maytmchan

嘩 ! 妳 個 小 朋 友 乜 0甘 勁 ! 間 間 都 收 佢 , 我 就 只 報 0左 聖 公 會 正 校 及 分 校 兩 間 咋 , 一 心 都 係 想 入 呢 間 , 我 個 仔 個 number  係 60號 , 一 班 30人 , 只 得 兩 班 , 0甘 亞 仔 即 係 最 後 收 生 0個 個 ,  最 後 都 入 到 , 所 以 勁 開 心, 不 過 我 諗 佢 係 備 取 生 取 錄 , 如 果 唔 係 0個 number 邊 有 得 0甘 後 。

新 生 家 長 會 梗 係 會 去 啦 ! 到 時 希 望 見 到 妳 。

重 有 想 問 0下 妳 , st. paul co-ed 同 聖 公 會 真 係 有 聯 系  ?  我 都 真 係 好 想 我 個 仔, 將 來  有 大 d 機 會 入 讀 這 間 小 學 。 。 。

Ryanma,

我諗唔關個no. 事喎, 我個仔個no. 係9x , 唔記得, 我諗呢個係你交報名表個次序呢

另外,我個仔唔係勁, 可能佢係大仔, 所以著數d o者, 唔好咁誇獎佢

我有同事同我講話佢地係同一個辦學團體, 所以d學生好多升到st paul co-ed, 所以個同事叫我如果想個仔多d chance 入st paul co-ed 就可以試試, 咁我係攞form之前打去學校問過, 佢係話佢地會多數升st paul co-ed, 所以唔知真定假, 不過基本上間學校d先生都幾好

另Ryanma, Do u have email address? if yes,  then we can communicate thru email coz that would be more convenient ar.  my email address is [email protected]

醒目開學勳章

maytmchan

Pls check email

Ryanma

我都嚟!  希望到見到妳們。
‹ 上一主題|下一主題