用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 依家個仔6個月, 請問要幾時報讀幼兒園呀??? ...
go

依家個仔6個月, 請問要幾時報讀幼兒園呀??? [複製鏈接]

各位媽媽,

我個仔係07年12月24日出世, 係細細仔, 我想遲1年俾佢讀幼稚園, 不過我會預先安排佢讀幼兒園, 因為我驚佢學嘢比較慢, 會有很大的挫敗感, 我想請問各位媽媽, 我駛唔駛依家同佢報定
nursery, 可以比d意見我嗎??? 謝謝!
   0    0    0    0

我個仔係2007年12月21日出世呀...同您一樣有咁嘅問題呀...因為有朋友話要開始揾幼稚園添呀...咁即係幾大要讀PLAYGROUP呀???

我個囝囝12月26日出世,我諗住畀佢讀nursery就要今年報名架喇!
原文章由 heihei1224 於 08-6-24 08:26 發表
各位媽媽,

我個仔係07年12月24日出世, 係細細仔, 我想遲1年俾佢讀幼稚園, 不過我會預先安排佢讀幼兒園, 因為我驚佢學嘢比較慢, 會有很大的挫敗感, 我想請問各位媽媽, 我駛唔駛依家同佢報定
nursery, 可以比d意見我 ...

應該幾時報讀幼兒園呢???

hi,

唔好意思, 我有幾條問題:
1.你知唔知實際應該幾時報名呀???
2.你有無心儀既幼兒園,我對st.catherine都幾有興趣, 因為有朋友個b 讀緊, 話幾好!

謝謝!

原文章由 candycn 於 08-6-24 15:57 發表
我個囝囝12月26日出世,我諗住畀佢讀nursery就要今年報名架喇!
‹ 上一主題|下一主題