用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 叩門入荔天
樓主: doristse305
go

叩門入荔天 [複製鏈接]

昨天收到電話, 真係好開心

Hi 20020102,

我個係仔仔, 妹妹依家剛3歲, 9月份讀k1, 所以好開心荔天收咗我仔仔, 第時妹妹都應該有分讀同一所學校; 我會30/6打電話通知原校取回學位証先, 確定時間先去, 接住到荔天辦手續, 係呢, 你個係仔仔定女女呀? 到時睇吓會唔會同一班, 好高興係到認識你!   

原文章由 20020102 於 08-6-26 10:58 發表

恭喜!恭喜!
係你仔仔or你女女呀?
學校話7月2日去原校攞返學位証,唔知可唔可以早d去原校攞返個証呢?
7月2日去荔天註冊,可能見到你啦,真係好開心!! ...

我第一.二round都選荔天第一位, 點知派到第十位(聖公會基愛小學), 好失望, 所以叩門荔天, 之前荔天open day我地都有去, 好鍾意呢間學校, 有近屋企, 好想亞仔入到, 依家好似你話"放下心頭大石"

原文章由 20020102 於 08-6-26 15:20 發表

我個係仔仔,你是否第一志願入荔天呀?之前派去那裡?之前我都好唔開心 ,未知得唔得,現在放下心頭大石啦!

Hi Motherto,

Sorry for my late reply.

其實我係首兩個round都選荔天第一位, 囝囝係首名子女, 所以有15分, 但抽唔中, 派到第十志願, 所以試吓叩門荔天, 好彩地幸運被選中

Cheers,
Angela

原帖由 MOTHERTO 於 08-9-13 15:07 發表
2個BB的媽媽
想請問你自行派位時有無選荔天?是否15分呀?
‹ 上一主題|下一主題