用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 住71,72和74區的媽咪, 請問妳地會點選小學? ...
go

住71,72和74區的媽咪, 請問妳地會點選小學? [複製鏈接]

住71,72和74區的媽咪, 請問妳地會點選小學?

我個女是20%一份子.

Re: 住71,72和74區的媽咪, 請問妳地會點選小學?

你住邊區呀? 我住71區, 囡囡派到第二志願, 不過係下午校。
咁你有什麼打算, 取了報名表未呀?

妳的囡囡派了何小學,我住71區,我囡囡派了72區,想詢問71區小學情況

joey1010 寫道:
妳的囡囡派了何小學,我住71區,我囡囡派了72區,想詢問71區小學情況

咁你囡囡係咪獲派跨區小學? 派到第幾志願呀? 我囡囡獲派順德聯誼總會何日東下午小學。

71區最多人選擇有:
順德聯誼總會何日東小學(上午/下午)
順德聯誼總會胡少渠小學(上午)
博愛醫院歷屆總理聯誼總會鄭任安夫人學校
博愛醫院歷屆總理聯誼總會鄭任安夫人千禧小學

是跨區呀!另請問東华三院鄧肇堅小學好嗎?因上網看見它校舊年辦了五班小一,每班也有三十人以上,請告知,謝謝!!
我也知順德聯誼總會何日東小學好,但一定沒有學位.

是跨區呀!另請問東华三院鄧肇堅小學好嗎?因上網看見它校舊年辦了五班小一,每班也有三十人以上,請告知,謝謝!!
我也知順德聯誼總會何日東小學好,但一定沒有學位.

我唔係好信可以開到五班小一, 仲每班也有三十人以上,你在那裡睇到? 我周圍都無人選鄧肇堅小學(全日制), 你想幫囡囡選全日制咩?  仁濟醫院何式南小學都係全日制, 口啤都不錯的,可以考慮。

早前在小學概覽2003已證明它開了五班,今天下午我親自去取表在校務處看見簽到簿,看見各級的出席人數發現一年级由1A至1E每班最小三十人最多三十二人.

joanneso 寫道:
[quote]

咁你囡囡係咪獲派跨區小學? 派到第幾志願呀? 我囡囡獲派順德聯誼總會何日東下午小學。

71區最多人選擇有:
順德聯誼總會何日東小學(上午/下午)
順德聯誼總會胡少渠小學(上午)
博愛醫院歷屆總理聯誼總會鄭任安夫人學校
博愛醫院歷屆總理聯誼總會鄭任安夫人千禧小學[/quote]

71區仲有以下小學都好多人選擇:
中華基督教會拔臣小學 (上午/下午)
青山天主教小學 (上午/下午)
聖公會蒙恩小學 (上午/下午)

唔知依度有冇家長既小朋友派到呢??
可以分享下嗎??
‹ 上一主題|下一主題