用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 幾多號係家長日呀
go

幾多號係家長日呀 [複製鏈接]

我睇校曆表, 點解冇家長日O既, 究竟邊日派成績表呀, 請問有冇人知呀?
   0    0    0    0

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

原文章由 WW 於 08-6-30 10:07 發表
我睇校曆表, 點解冇家長日O既, 究竟邊日派成績表呀, 請問有冇人知呀?

哈 ~ 你都知WF 出名悠架啦 ! 等 ... 係我地而家可以做既事 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

醒目開學勳章

但係返多個幾星期就放暑假啦, 我和先生都要返工, 請假到要遞假

紙批核, 希望學校都要考慮在職家長需時請假, 早些通知大家!

原文章由 家熹媽咪 於 08-6-30 17:37 發表

哈 ~ 你都知WF 出名悠架啦 ! 等 ... 係我地而家可以做既事 !

上次攞成績表好似係星期六黎架~
或者今次都會就返星期六啩~

原文章由 wawaliluk 於 08-7-1 12:30 發表
但係返多個幾星期就放暑假啦, 我和先生都要返工, 請假到要遞假

紙批核, 希望學校都要考慮在職家長需時請假, 早些通知大家!

家長如有問題 , 亦可以直接打返學校問架 !

以我所知 , 佢地大多數會揀星期六開 , 亦有家長唔得閒架 ! 佢地就會後補 , 再約老師拎 , 唔駛太擔心啦 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

醒目開學勳章

家熹媽咪,

不是擔心, 而是本人不太喜歡沒有計劃, 每一樣事情喜歡一早安排。

原文章由 家熹媽咪 於 08-7-1 17:04 發表

家長如有問題 , 亦可以直接打返學校問架 !

以我所知 , 佢地大多數會揀星期六開 , 亦有家長唔得閒架 ! 佢地就會後補 , 再約老師拎 , 唔駛太擔心啦 ! ...

原文章由 wawaliluk 於 08-7-1 17:28 發表
家熹媽咪,

不是擔心, 而是本人不太喜歡沒有計劃, 每一樣事情喜歡一早安排。

我今日打左電話返學校問班主任, 佢話今年會 11 號派成績表俾小朋友拎返屋企, 唔駛家長專登請假去見老師, 我順口仲同老師係電話傾左我小朋友o既問題.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

原文章由 wawaliluk 於 08-7-1 17:28 發表
家熹媽咪,

wawa :

今年好似真係今次冇家長日 , 咁你可以考慮吓 , 唔駛特登請假喇 !

原文章由 WW 於 08-7-3 15:33 發表

我今日打左電話返學校問班主任, 佢話今年會 11 號派成績表俾小朋友拎返屋企, 唔駛家長專登請假去見老師, 我順口仲同老師係電話傾左我小朋友o既問題. ...

WW :

唔好意思 , 早幾日你打比我時 , 我個電話壞壞地 , 所以冇即時覆你 , 到個電話好返 , 又唔記得咗打返比你 , 哈哈哈 ~ 你搵你咩樹 ?

寶,

知5知點解今年會無家長日
我覺得就咁交張成績表給小朋友帶回家好似有點唔好.
又不可以直接問下miss他們的情況等等  

原文章由 830mama 於 08-7-8 22:41 發表
寶,

知5知點解今年會無家長日
我覺得就咁交張成績表給小朋友帶回家好似有點唔好.
又不可以直接問下miss他們的情況等等  

Kitty :

佢地咁做 , 一定有佢地既原因  , 但原因係咩 , 我真係唔知 , 相信每個媽媽心目中都會有個答案 !

不過 , 如果你對試卷, 或分數有問題 , 絕對可以打返學校問 , 或直接同班主任傾 .

我都覺得就咁派返嚟好似有點兒那過 , 但 , 我都專重學校既決定 !

7月5日小一新生家長日,校長有提過吓,已取消了,好似話等啲[細蚊仔]開開心心放暑假喎,我都唔係好記得啦,我只係記得這幾年都唔會加學費,校長這幾年都唔會退休,男仔校服會轉第二套.

原文章由 suedepinko 於 08-7-9 01:49 發表
7月5日小一新生家長日,校長有提過吓,已取消了,好似話等啲[細蚊仔]開開心心放暑假喎,我都唔係好記得啦,我只係記得這幾年都唔會加學費,校長這幾年都唔會退休,男仔校服會轉第二套. ...

吓! 夏季/冬季 剛買了2套夏季, 冬季重有存貨

醒目開學勳章

如想了解學生學習情況, 在學校的操行等, 可打電話與老師聯絡, 但是不是要在這幾天, 暑假老師返唔返學校?

醒目開學勳章

我都同個仔買左新校服, 學校應該早d同舊生家長講。

原文章由 煒良媽咪 於 08-7-9 09:15 發表

吓! 夏季/冬季 剛買了2套夏季, 冬季重有存貨

原文章由 wawaliluk 於 08-7-9 10:10 發表
我都同個仔買左新校服, 學校應該早d同舊生家長講。

我上星期打左電話返去問班主任有關小朋友o既成績 & 操行, 老師都好詳細咁話我知, 但就冇講點解冇家長日囉.

女生會唔會改呀, 男生改成點呀?

原文章由 suedepinko 於 08-7-9 01:49 發表
7月5日小一新生家長日,校長有提過吓,已取消了,好似話等啲[細蚊仔]開開心心放暑假喎,我都唔係好記得啦,我只係記得這幾年都唔會加學費,校長這幾年都唔會退休,男仔校服會轉第二套. ...

吓 ~ 咁神奇 , 頭先問過其中一個執位 , 佢都未知喎 ! ?? 陣間再收吓風先話比大家知 !

唔好意思,校長提到話會轉校服是恤衫短褲加皮帶嗰套,校長話這套校服困擾咗佢五,六年喎。

咁即是以後都會無
但家長日同放暑假是兩回事喎
無理由見家長d細路會唔開心架

我還有2sets存貨

原文章由 suedepinko 於 08-7-9 14:07 發表
唔好意思,校長提到話會轉校服是恤衫短褲加皮帶嗰套,校長話這套校服困擾咗佢五,六年喎。

‹ 上一主題|下一主題