用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 上班mami參加畢業禮嗎 ?
go

上班mami參加畢業禮嗎 ? [複製鏈接]

你地會唔會參加小六畢業禮? 我女學校明天舉行畢業禮, 想請假去:loveliness:
   0    0    0    0

當然請假去

原文章由 wtfa 於 08-7-3 08:31 發表
你地會唔會參加小六畢業禮? 我女學校明天舉行畢業禮, 想請假去:loveliness:

原文章由 Benbenmum 於 08-7-3 08:58 發表
當然請假去

梗係要出席啦!
我老公都請半日返黎沖個涼先出席!

雖則話小學畢業,
對佢地黎講都係一件大事!

其實我對仔女每年開學、演出、比賽等,
我老公都會請假出席支持,
就連我個女謝師宴,我地都係成家人出席架!

題外話,我個女又係聽日畢業禮喎,
唔通大家係同一間學校?

[ 本文章最後由 babyhowie 於 08-7-3 10:36 編輯 ]

幼稚園畢業典禮都請假去呀, 何況小學畢業?

agree, 一生人得一次

原文章由 pamcheung 於 08-7-3 11:18 發表
幼稚園畢業典禮都請假去呀, 何況小學畢業?

同意呢, 雖然係小學畢業, 但對佢地呢講係好大件事. 就算我個女今日只係去人地學校舉行的畢業禮表演, 我地都會派成員去支持佢啦. 何況係佢自己畢業, 一家人要互相鼓勵, 互相關懷先可以有愛火花出現麻
yylrso

Why not? All my annual leave are reserve for my children.
I must take leave to join even no pay.
Don't let your children down.

一定會, 有關阿女的事情, 絕對想參與.

梗係去啦! 辛苦咗六年, 我同阿女終於小學畢業啦! 諗起都想喊.

我小女過二星期便是幼稚園行畢業典禮,我們一家都很期待,因為我都係幼稚園畢業, 最重要我們是一家人,她是我同老公的小公主,,我都同佢付出努力了三年在學業,比賽,表演,所以一切大小活動我們一家都會支持阿女出席,佢學校k3課程已去到小一程度,今日仲考緊試,我都溫到傻左, 就快畢業所以對我同阿女來說都很感慨很開心,我現在都好想哭 ,所以妳沒有特別事,可以請到假,我好希望您可以去參加您小女畢業典禮,話晒都努力了6年
‹ 上一主題|下一主題