用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 老師話我個女考試唔小心!!
go

老師話我個女考試唔小心!! [複製鏈接]

0    0    0    0

原文章由 香香 於 08-7-4 12:45 發表
我個女k2佢其實佢係識既. 但因為唔小心. 寫錯, 計錯.

點樣點處理呢!! 老師話有媽咪教小朋友做完之後都check一次. 無錯先交卷.

我就無教過!!好似太細就要教到佢咁有壓力.因為上次考試都係咁. 所以今次聽到好唔開心 ...

為何耍打女兒呢?平時教她做完功課再檢查一次
看看有沒有做錯。做得好不妨讚讚她。

你囡囡只得4,5歲, 好多時都會大意啦. take it easy, 鼓勵和提醒她多d. 佢記得check功課, 就誇張d話"佢好叻, 今次做得好好."日日都做得好時, 咪請佢吃粒糖or送份小禮物當獎勵. 我囝囝都係k2, 男仔坐唔定, 我都時常稱讚他.

原文章由 香香 於 08-7-9 10:56 發表
oh!!昨日派左卷.

我個女全部都係唔小心!!

1. 寫漏字! e.g (1+4=5 但上面要圖案. 下面要寫字. 佢無寫個1字)

2. 中文填寫題 - 人地比晒字佢揀! 刷牙抄左刷手

3. 將第1條答案. 答左去第二條度. (有兩題係咁錯) 扣 ...

現在k2就要咁.....
將來小學怎麼辦???

你選的幼稚園是否好多功課嫁'???

‹ 上一主題|下一主題