用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中一註冊手續 - 急問
go

中一註冊手續 - 急問 [複製鏈接]

想請問一下, 如果學生本人可以去註冊, 但佢家長就唔去得, 仲洗唔洗填授權書架?

因為我見阿仔個同學仔好慘, 佢父母唔得閒理佢, 我唸住陪佢去做中一註冊, 但d指南又冇講清楚 (只係講學生"及" 家長不能去才要授權).

唔該指教一下丫, 謝謝啊!!
   0    0    0    0
=====================
對孩子的希望 - 快樂健康, 做個好人!

原文章由 bunnycatcat99 於 08-7-8 18:12 發表
想請問一下, 如果學生本人可以去註冊, 但佢家長就唔去得, 仲洗唔洗填授權書架?

因為我見阿仔個同學仔好慘, 佢父母唔得閒理佢, 我唸住陪佢去做中一註冊, 但d指南又冇講清楚 (只係講學生"及" 家長不能去才要授權).

...

不如打電話到所派中學問清楚,唔洗估估下嘛!

原文章由 eeyore0511 於 08-7-8 18:25 發表

不如打電話到所派中學問清楚,唔洗估估下嘛!

嘻我衰唔記得早d打去, 收鬼左工添...

我記得舊時我同我個女註冊時,
要填好多張form, 又要家長簽名,
家長陪同一定好d,
好似親戚(爺爺 ,外婆) 都得卦,
朋友就唔得啦.

原文章由 hi123 於 08-7-8 19:13 發表
我記得舊時我同我個女註冊時,
要填好多張form, 又要家長簽名,
家長陪同一定好d,
好似親戚(爺爺 ,外婆) 都得卦,
朋友就唔得啦.

唉, 果位同學仔好陰公, 父母唔會陪佢攪...我問左佢入果間中學, 註冊可以唔洗父母陪都得, 但星期六有家長會, 我叫同學仔都問問佢父母, 請佢地當日盡量陪佢去家長會啦, 希望ok啦!  我見到同學仔唔開心, 我心都好鬼 up....
‹ 上一主題|下一主題