用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 有否聽過今年會轉校長呀?有D擔心...
go

有否聽過今年會轉校長呀?有D擔心... [複製鏈接]

有否聽過今年9月會轉校長呀?有D擔心...
   0    0    0    0

原文章由 Billyonnie 於 08-7-9 14:16 發表
有否聽過今年9月會轉校長呀?有D擔心...

我都聽過, 我擔心新校長不認識仁立校長, 叩門機會少左, 你是否擔心這些呢?

回覆 #2 bbcat 的文章

Actually, 我擔心教學理念唔同多D...

[ 本文章最後由 Billyonnie 於 08-7-9 18:09 編輯 ]

你講係邊間分校呀!

我都想知呀????如士德由副校長接任, 就唔係幾好???

因為我怕副校長又要好似張校長又要兩邊走, 好難照顧兩邊學生需要

原來2間學校既校長係同一個人架!??甘我都有d擔心喎.......
快d8多d料來聽聽!!

原文章由 creamymami2007 於 08-7-10 11:39 發表
因為我怕副校長又要好似張校長又要兩邊走, 好難照顧兩邊學生需要
http://lbym.lilypie.com/Ch77p8.png http://lb4m.lilypie.com/5deTp8.png

已我所知現在士德係分了兩位校長的, 張校長就負責上午班,而下午班的校長我就唔知姓咩!!
但(青衣)依間就only張校長負責, 所以佢好多時都在青衣的!我亦分別打去問過兩間學校係用同一教法的, 大家都係一星期5日Eng&1日普通話, 一樣冇書, 用自己的教具! 已這情況睇兩間學校的教學理念應該係一致的!!

敢點解張校長唔負責士德下午班呢?

士德校由2009年開始轉校長及校監, 新校長同仁立小學熟唔熟就唔知了. 張校長會留在青衣校, 至於副校長, 學校無公報! 我的囡囡係今年畢業生. 這個消息係今年的畢業禮宣報的.

甘你囡囡派左邊間小學呀?!
我都一舊雲呀!又唔知囡囡几時返學(聽講8月尾).....

原文章由 doristse305 於 08-7-14 14:10 發表
士德校由2009年開始轉校長及校監, 新校長同仁立小學熟唔熟就唔知了. 張校長會留在青衣校, 至於副校長, 學校無公報! 我的囡囡係今年畢業生. 這個消息係今年的畢業禮宣報的. ...
http://lbym.lilypie.com/Ch77p8.png http://lb4m.lilypie.com/5deTp8.png

原文章由 pocket 於 08-7-14 17:17 發表
甘你囡囡派左邊間小學呀?!
我都一舊雲呀!又唔知囡囡几時返學(聽講8月尾).....

我個囡囡不會在葵涌或荃灣就讀小學, 因為我住個區不在這一區!

如果你個囡囡, 今年小一的話, 應該係八月尾開始返適應週, 同埋家長一齊返的!

原文章由 doristse305 於 08-7-14 18:25 發表

我個囡囡不會在葵涌或荃灣就讀小學, 因為我住個區不在這一區!

如果你個囡囡, 今年小一的話, 應該係八月尾開始返適應週, 同埋家長一齊返的!

Sorry!! 打錯字
如果你個囡囡, 今年k1的話, 應該係八月尾開始返適應週, 同埋家長一齊返的!

應該係2008 9月開始轉新校長!

請問有關新校長是誰?

我想問問士德校的校長是誰?是梁副校長嗎?
‹ 上一主題|下一主題