用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 請問有無乘座R校車的協幼學生?
go

請問有無乘座R校車的協幼學生? [複製鏈接]

小女今年會入讀K1, 根據學校提供的褓母車資料, 覺得A車無論在規模,時間及地點,價錢都頗合適, 卻唯獨沒有安全帶設備,(56座位) 這亦是我最擔心的! 另外, R車跟A車各方面都相約, 只是好像規模較小, 但有提供安全帶 (24座位), 請問各媽咪有無資料提供及分享?? 另外, 幼稚園學生是否坐細車較安全呢?

謝謝!!
   0    0    0    0

FanFai

我個囡都係今年讀k1,我都係覺得A車規模大D,有信心D,但係我打過電話問過,架車沒有正統安全帶,不過都有條類似安全帶(扣住小朋友條腰),係呀我都煩惱緊,應如何選擇...

原文章由 hi_cheukyi 於 08-7-11 16:16 發表
FanFai

我個囡都係今年讀k1,我都係覺得A車規模大D,有信心D,但係我打過電話問過,架車沒有正統安全帶,不過都有條類似安全帶(扣住小朋友條腰),係呀我都煩惱緊,應如何選擇... ...

我冇得揀 得A車可以揀咋~我O個架仲要係61座咁大架~我怕會唔會漏左個係架車~你地係咪打比負責人問架~~

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

原文章由 饅頭媽媽(町) 於 08-7-13 20:35 發表

我冇得揀 得A車可以揀咋~我O個架仲要係61座咁大架~我怕會唔會漏左個係架車~你地係咪打比負責人問架~~

係呀!我直接打比負責人問, 不過d資料都係比住先,到差唔多八月中先落實,我想問下你地會幾時比錢?

我都無得選, R車唔到,只有A車, 需然無安全帶, 不過都有輔助帶, ok 啦, 你地幾時入錢?

原文章由 hi_cheukyi 於 08-7-14 10:56 發表

係呀!我直接打比負責人問, 不過d資料都係比住先,到差唔多八月中先落實,我想問下你地會幾時比錢?

我都無得選, R車唔到,只有A車, 需然無安全帶, 不過都有輔助帶, ok 啦, 你地幾時入錢?

原文章由 hi_cheukyi 於 08-7-14 10:56 發表

剛打电話比A車, 佢哋話條安全帶類似小巴那種, 不過個扣是膠,不是鐵扣, 話驚小朋友會用來玩, 整親個頭

我都未決定幾時入錢, 仲係1516, R車定A車?

原文章由 FanFai 於 08-7-14 12:16 發表
剛打电話比A車, 佢哋話條安全帶類似小巴那種, 不過個扣是膠,不是鐵扣, 話驚小朋友會用來玩, 整親個頭

我都未決定幾時入錢, 仲係1516, R車定A車? ...

係咪每個月比 定兩個月兩個月收呀~~尋日打左去叫我今日九點打去我都唔記得左太忙tim~~
我都係搭A車冇得揀~睇下遲D會唔會搬去土瓜灣就唔駛坐校車~

原文章由 饅頭媽媽(町) 於 08-7-14 23:21 發表

係咪每個月比 定兩個月兩個月收呀~~尋日打左去叫我今日九點打去我都唔記得左太忙tim~~
我都係搭A車冇得揀~睇下遲D會唔會搬去土瓜灣就唔駛坐校車~ ...

剩係9月銀行入數, 之後就每個月尾入支票落袋仔!

荔景山<->協恩

冇一架適合呀!請問有冇其他保母車可以來荔景山接送呢1:30 - 4:30pm?

各位媽咪有冇同負責人拿份報名表(上面列出a/c no, 回條), 其中有句繳交左九月車費而於新學年放棄乘搭校車,請於八月十五日前辦理退款手續,我諗交左錢都可以退返......

原文章由 hi_cheukyi 於 08-7-15 11:00 發表
各位媽咪有冇同負責人拿份報名表(上面列出a/c no, 回條), 其中有句繳交左九月車費而於新學年放棄乘搭校車,請於八月十五日前辦理退款手續,我諗交左錢都可以退返...... ...

我打左去問負責人喇~我個囡係搭A5車~佢FAX左份表比我.入左錢再FAX返比佢~~佢話臨開學前會打比同車既試下路線同需時幾耐咁~~~

原文章由 饅頭媽媽(町) 於 08-7-20 22:23 發表

我打左去問負責人喇~我個囡係搭A5車~佢FAX左份表比我.入左錢再FAX返比佢~~佢話臨開學前會打比同車既試下路線同需時幾耐咁~~~

Hello, 町!!

我個囡都係搭A車呀, 不過唔同你果架...

點解佢冇fax左份表比我填ge?? 只係叫我入完錢連埋個人資料+入數紙fax 俾佢jar wor...
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

Hi,

我囡囡都係搭A1車呀, 唔知頭1天可唔可以跟車呢?

原文章由 922yin 於 08-7-21 17:11 發表

Hello, 町!!

點解佢冇fax左份表比我填ge?? 只係叫我入完錢連埋個人資料+入數紙fax 俾佢jar wor...

原文章由 922yin 於 08-7-21 17:11 發表

Hello, 町!!

yin
你係咪打比車公司負責人黃太呀~佢叫我填左先連埋入數紙FAX囉~不過我都仲未交~HAHA~

係喎 我都唔記得問佢呢個問題TIM~有冇媽咪打左去問呀

原文章由 August07 於 08-7-23 11:48 發表
Hi,

各位媽咪請注意,今日再打電話問負責人,佢話9月1日至9月2日幼稚園同小學放學時間係一樣,都係11:00a.m. 校車會一次過接晒d小朋友,而且個日係第一日返學,所以會比較混亂同車程亦會比平時長,如果可以幼稚園家長最好自己接住個2日~~~

頭一日個小朋友已經要自己坐啦,大人唔可以跟車啦.......

原文章由 August07 於 08-7-23 11:48 發表
Hi,

我都係搭A1 車,請問你佢地confirm o左路線未呢??上個星期問黃太,佢地話學校派果份行程表係for 中小學部,幼稚園部會用24坐果d,要黃生安排行程再覆我地...

上次黃太話A1車29座wor....  如果唔比跟車, 我怕小朋友喊起上黎ee好難攪wor...

原文章由 Pui_Pui 於 08-7-25 23:41 發表

我都係搭A1 車,請問你佢地confirm o左路線未呢??上個星期問黃太,佢地話學校派果份行程表係for 中小學部,幼稚園部會用24坐果d,要黃生安排行程再覆我地... ...

原文章由 August07 於 08-7-28 11:33 發表
上次黃太話A1車29座wor....  如果唔比跟車, 我怕小朋友喊起上黎ee好難攪wor...

今日再問黃太,佢地仲未plan 好個行程
‹ 上一主題|下一主題