用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 派了成績表
go

派了成績表 [複製鏈接]

hi ! hi !

囡囡派了成績表 , 成年總分86.71 , 但全級名次就.......中中,
其實個總分尚算可以 , 你們會把分數,名次一起比較嗎 ??

THANKS
   0    0    0    0
這是不可能的,其實"凡事都能"...................

名次我囝校暫時未公報出來...分數方面跟你囡囡差不多

原文章由 kitty-hello 於 08-7-11 20:32 發表
hi ! hi !

囡囡派了成績表 , 成年總分86.71 , 但全級名次就.......中中,

THANKS

我個仔學校仲未派成績表, 不過我已經知道佢全級考第三, 因為獎學金都攞咗la, 等16號結業禮先攞成績表

原文章由 健朗媽咪 於 08-7-11 22:31 發表
我個仔學校仲未派成績表, 不過我已經知道佢全級考第三, 因為獎學金都攞咗la, 等16號結業禮先攞成績表

好叻呀! 繼續努力

恭喜! 好叻 !!

hi, 各位媽咪

請問你地小朋友的學校的會把視藝科也計在平均分嗎?  

我小朋友學校的視藝科比重較其中一科學術科還要重呢! 而我小朋友很抗拒畫畫及做手工, 他每次的視藝科功課都只得60幾70分, 真的很頭痛呢.     

cocoa2000

嘩, 你地D小朋友好叻呀

我亞女成績中中啦, 好彩學校無名次排

恭喜! 妳囝囝好叻呀, 全級考第三都有獎學金架, 妳囝囝間學校都幾好喎. 繼續努力!!!

原文章由 cocoa2000 於 08-7-13 21:07 發表
hi, 各位媽咪

請問你地小朋友的學校的會把視藝科也計在平均分嗎?  

我小朋友學校的視藝科比重較其中一科學術科還要重呢! 而我小朋友很抗拒畫畫及做手工, 他每次的視藝科功課都只得60幾70分, 真的很頭痛呢. ...

我囝囝間學校都有把視藝科計在平均分架, 好唔低架, 我囝囝佢又係對畫畫不在行, 仲係畫緊火柴人, 真氣死我. 咁又點會有好成績呀, 有時會被拉低平均分呀. 連music都計入平均分架. 有好多小朋友好怕羞, 要佢地在人面前唱歌, 都幾慘, 那又係點會有好成績, 又被拉低了.

原文章由 kitty-hello 於 08-7-11 20:32 發表
hi ! hi !

THANKS

我會注重分數多於名次呢.

cocoa2000

恭喜你的小朋友有好這麼好的成績啊 (你小朋友幾年級呀?) , 還有獎學金, 真是一個很好的鼓勵呢, 要繼續努力啊!   我囝囝的學校會給全級一至五名一張學業獎獎狀.  囝囝在上年及今年都有份攞獎狀, 但名次就比上年趺了, 如果他能保持在三至六年級都有份攞學業獎獎狀, 我就心滿意足了.

cocoa2000

原文章由 Berry_luk 於 08-7-13 21:25 發表

我囝囝間學校都有把視藝科計在平均分架, 好唔低架, 我囝囝佢又係對畫畫不在行, 仲係畫緊火柴人, 真氣死我. 咁又點會有好成績呀, 有時會被拉低平均分呀. 連music都計入平均分架. 有好多小朋友好怕羞, 要佢地在人面 ...

唉!  我也覺唔低架, 不過沒辦法啦, 學校可能想小朋友發展全面一些啦, 所以視藝和音樂都計埋囉!  你囝囝小一定小二呢, hehehe...我囝囝小一時也是畫火柴人, 現小二, 有進步有進步, 不是畫火柴人了, 只是他畫的"人"會雙手雙腳不對稱.

cocoa200

原文章由 cocoa2000 於 08-7-13 22:07 發表

唉!  我也覺唔低架, 不過沒辦法啦, 學校可能想小朋友發展全面一些啦, 所以視藝和音樂都計埋囉!  你囝囝小一定小二呢, hehehe...我囝囝小一時也是畫火柴人, 現小二, 有進步有進步, 不是畫火柴人了, 只是他畫的"人" ...

佢升三年級啦, 現在仲係火柴人呀, 氣唔氣死呀?!
咁又真, 可能學校想佢地全面, 但有好多嘢係好難逼架. 有時有啲家長有少少妒忌, 知我囝囝大担, 又有學鋼琴, 佢地覺得我囝囝會著數啲, 所以音樂分有時會高一啲, 但佢地唔知, 我囝囝係五音不全架. 唱歌走音架, 所以, 有好多時咪低分囉, 試過得74分呀!唉!

原文章由 Berry_luk 於 08-7-13 22:26 發表

佢升三年級啦, 現在仲係火柴人呀, 氣唔氣死呀?!
咁又真, 可能學校想佢地全面, 但有好多嘢係好難逼架. 有時有啲家長有少少妒忌, 知我囝囝大担, 又有學鋼琴, 佢地覺得我囝囝會著數啲, 所以音樂分有時會高一啲, 但佢 ...

我囝囝也是升三年級喎...佢都有學琴, 哈哈...佢樂理都ok既, 但唱歌就認真麻麻喇....

cocoa2000

我剛收到囝囝張成績表, 全部科目都above average, 算o.k. 啦, 唔好要求咁高, 佢間學校冇名次, 所以家長冇壓力.

都好叻! 10名內我都好開心 ! 但亞仔平均分90.9 都考全級43了 !

原文章由 小傑媽媽 於 08-7-16 15:22 發表
我個仔今日都派左成績表啦,佢平均分92,考全級第九,雖然比前三次考試差左,但今次既試卷都幾深,所以我覺得成績都算ok啦!

我個仔都派左,成續都幾好,攞兩個獎一個運動金獎,最開心另一個品德獎,因為個仔由小一開始成績就ok,但操行都C+,直到小三尾開始就有改,想唔到今年改到可以有獎,我同老公都好開心,因為個仔佢好努力改變自已脾氣。

[ 本文章最後由 小甜 於 08-7-16 17:51 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題