用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍大窩口幼兒園 梨木樹救世軍
go

梨木樹救世軍 [複製鏈接]

請問有無人讀緊梨木樹救世軍呀?
你地覺得好唔好? 個教學法ok 嗎? 上小學時辛唔辛若呢?
面試時又問d咩架?
   0    0    0    0

呢度係大窩口喎, 點會讀緊梨木樹架?

因為梨木樹都無開topic,,,

yauyau08,
其實間間救世軍d教學法都應該參唔多,如果你鍾意project同montessori, 都應該ok.
其他問題答唔到你, sorry!
因為呢度應該冇人讀緊梨木樹啊!

我明天會報埋大窩口救世軍

大窩口救世軍

我個小朋友3個月大就報左大窩口救世軍.但好多人排隊.唔知到時入唔入到?

我果時一歲多d先報n班,都入倒。

我覺得佢地(大窩口)真係好好,教小朋友基本禮貌及自理能力。小朋友上學都很開心。

有時班中小朋友有傷風,佢地要小朋友帶mask,小朋友都有做,唔會容易地一個傳一個。

每個2-3個月都有跟進,有vcd睇上堂情況,特別活動又會整隻cd俾你地;上堂又影d相俾家長,等家長知道小朋友在學校時是怎樣的。

這些在9龍塘既幼稚園是找不到的。

原帖由 cckong73 於 11-3-8 09:02 發表
我個小朋友3個月大就報左大窩口救世軍.但好多人排隊.唔知到時入唔入到?

如果家住梨木樹, 救世軍是很好的選擇。
學校並不宣傳, 但我個人非常滿意。
N1更是爭崩頭。
N1會有兩位老師對12個小朋友左右。
老師亦會跟隨小朋友升上N2。
學校在小朋友適應方面,做得很好。
學校的運作主要由朱主任執行,她是個人材,妳找她談一談,會有獲益。
要注意一點,救世軍的理念是不會"吹谷",看你是否認同啦!每年最少會有3次旅行。
救世軍在行內有少林寺之稱。工時特別長;很多時,星期六日都要回校幫手活動;你看她的評核報告就會明,真是做死人。
缺點是,年輕的老師獲取經驗後,也許會離校更上一層樓。
我個朋友在荃灣救世軍做了幾年後,轉了去國際學校。
我個小朋友的班主任亦在讀完書後,另謀高就。

‹ 上一主題|下一主題