用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人試過 k2 先轉校 ?
go

有無人試過 k2 先轉校 ? [複製鏈接]

學校又多數收唔收k2先入既學生呢 ?
   0    0    0    0

我都想知呀?有沒有成功的例子, 入到邊間學校呢?

我都有問個幾間 but 已經全部冇位啦 as k1 升上去個d 已經註冊晒 多數都係叫你照寄信去后補 but 我覺得 冇chance law
原文章由 MandyLau13 於 08-7-18 12:44 發表
我都想知呀?有沒有成功的例子, 入到邊間學校呢?

Yes, I did it for my elder son.  After he finished K1, I changed school for him, it is ok.  They will get used to it. No worry.
原文章由 ballball329 於 08-7-18 12:07 發表

咁應該幾時先打去學校問呢

你而家可以打去問 有d就話only pm class 有位 有d即頭話full晒 叫你 寫封信去排waiting
原文章由 TRINIRY.C 於 08-7-19 12:18 發表
咁應該幾時先打去學校問呢

My son also change to K2 for another school since the school has whole day class in K2.

原文章由 akycheung 於 08-7-19 22:08 發表
My son also change to K2 for another school since the school has whole day class in K2.

有d學校只收由k2開始,所以有部份學校會有位的.............好似港島st joe同埋CCKG都係收k2,所以會有人走,就算係出名d既幼稚園都可以一試

我知有個家長, k2轉咗根德園讀

通常都要7,8月先知有無位,學校都要睇家長俾唔俾留位費來看有無位既, 我同仔仔都係k2轉,因為佢係delay,所以我同佢轉全日兼repeat一年k2打好底

原文章由 ballball329 於 08-7-18 12:07 發表
‹ 上一主題|下一主題