用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"!

carollam310 寫道:
有保母車到 將軍澳的...7月頭去學校買書..門口一定有人派紙派卡片的

係呀, 我都係住將軍澳, 校車就無, 褓姆車就有      
如果妳想要資, 我再PM比妳啦     

但我見05年有7個學生入左伊利沙伯中學, 伊中的成績唔係好過銘賢咩 ?

月兒 寫道:
各位協和mam︰i

今天找不到校長詢問"脫勾"一事,
不過就問了班主任,
她説從未聽聞,但答應會代我問個明白。
可是有一高年級家長說︰
早已在教署那裡收到此消息---上下午一齊"脫勾",
皆因"銘賢"嫌所收的"協和"學生的成績不逮 ,
覺得他們不是尖子的尖子〔最好的一群〕,
因而自行申請"脫勾"。

月兒[quote]
tamannabel 寫道:
各協mami,

昨天派了通告,
問小朋友會原校升班與否?
同埋"銘賢"脫勾,都只由今年小一生.
先會受影響...你囡囡就不用擔心la.
我就憂憂地....   

想問下上年有無咁問過家長是否原校繼續讀
[/quote]   

Snake 寫道:
但我見05年有7個學生入左伊利沙伯中學, 伊中的成績唔係好過銘賢咩 ?

銘賢好過伊中, 我都唔會放伊中係頭3個選擇. 同埋伊中公開位係多過銘賢, 所以考到機會大啲     

大頭玲 寫道:
咁多位協和家長好!

請問是否歡迎新家長加入?  我個仔會今年9月入下午校讀, 應該係1w班, 唔知????!!!!
1) 有 冇校車/保母車到 將軍澳?
2) 多唔多功課及課外活動?  (我個仔好懶功課)
3) 小朋友開唔開心?

協和d小朋友幾好禮貌, 說話大方又唔膽怯, 給我地註冊當日ge印象好好,  不過校舍比較舊左d!

請指教!

你好!歡迎你們加入協和,
總括來講,我女讀得好開心.
亦認識左好多新同學,
老師當然有好有唔好,真係很個人的.
校長係一個和藹可親,但又有小小姿柔lo.
你有不滿佢會聆聽,但始終是一間津小處處有很多制爪...

學校好多通告及活動比賽(一日起碼收一至兩份)
而欠多過5次功課就會見家長,
想找老師~可致電校務處或在手冊欄通訊,
老師實覆你既!!

學習方面,你地留意吓新生家長會有講呀!!
小一有3測3考(全部計分按%)
~平時好多小評估會通知家長的,(亦計分...計到我都好小理)
講真學carolma話齋,依個時代讀書邊個無壓力.
其實小朋友只要平時上堂留心,
功課/測/考,都好難會難倒他們.
因學校不會點出刁鑽問題.

Carollam
您講得好arm, 我話唔迫唔迫, 亞仔都有一兩様野學, 已經冇晒d時間lu ! 不過, 我都比好多自由時間佢, 如k1, k2 天天去公園玩一粒鐘, 今年k3冇呢支歌仔唱lu !

tamannabel
好多謝您詳細資料!

cherryma
好口Y! 有時間請PM比我, 唔該!

醒目開學勳章

歡迎你們加入協和多D入黎傾下計呀

各位協上下午mami︰

由於昨天上下課都下
[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

[size=medium]Click Here To
[size=large]第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 2

[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

大頭玲 寫道:
cherryma
好口Y! 有時間請PM比我, 唔該!

Pls check PM la.

hi!各位好 好耐無同你哋傾計,有無掛住我呢!
聽日係父親節,祝各位bk父親大人
"父親節快樂!"   

yanyanangle 寫道:
hi!各位好 好耐無同你哋傾計,有無掛住我呢!
聽日係父親節,祝各位bk父親大人
"父親節快樂!"   

yanyanma,
你過番去part 2 傾la!按此
‹ 上一主題|下一主題