用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請間青衣有乜好幼稚園?
go

請間青衣有乜好幼稚園? [複製鏈接]

我住青衣,我準備幫阿仔報讀k1,但又想揾番附近嘅幼稚園,唔想要阿仔搭咁耐車,好想問吓青衣,荃灣,美孚等區份有無好嘅幼稚園?我心目中間学校係多啲活動教学,老師有愛心,有國語和英文学,唔要太多家課太大壓力的幼稚園,請問各位家長有無介紹?

Thank you!
   0    0    0    0

青衣平安福音堂幼稚園

你所謂有英語和國語學是咩意思? 大部份幼稚園都有得學,通常一星期2堂,每堂20分鐘,全日返學都會只講英語及普通話就只得學之園下午班,今年學費$3800-/mth x 12mths,否則你可考慮啓思,卓思,宏福,聖多默/康傑

In TY, I think LH is the best.

My daughter is studying in Think in Mei Foo. you can consider that too. The Mandarin might not be as good as LH but the English should be similar.

青衣学之園好還是美孚THINK好呢?

好多謝各位家長意見!
其實我打算比阿仔只在香港讀一年K1,然後就會帶佢返去澳洲,所以我想楝間有英文和國語学嘅幼稚園,阿仔下个月就兩歲,而家逢星期一和五就返九龍塘多多園際嘅playgroup,逢星期三就返Little Gym,但我就想揾間屋企附近的讀
K1,費事耍阿仔搭咁耐車.
我想問吓青衣学之園好還是美孚THINK好呢?边間嘅教学方式好和学習環境好啲呢?
感謝回覆!

回覆 # 的文章

Hi, Peninsula

美孚THINK ga 情況,我就唔清楚.但青衣學之園的英文和國語都好好. 它推行雙班主任制, 全時段有中文及英文老師. 遊戲時段還有一位助教幫手. 最重要訓練到小朋友建立到好自理能力. 學校有時舉辦專題講座.家長都有很大得益.
以上是本人小小見解,希望可以幫到你啦.

回覆 # 的文章

多謝你anson_ma回覆

請問你啲小朋友係咪在青衣学之園就讀?如果你唔介意,我想問吓校內嘅学生背景和質數係点?我有个朋友話青衣学之園比較雜,因為附近有好多公屋邨,佢最後揀咗九龍海帆軒学之園讀,即使佢自己都住青衣,所以我想了解多啲,多謝你意見!

我個仔係讀青衣學之園畢業了, 如果你自己會教兒子常規就得,因為佢地教學好 free唔係咁注重呢方面,而因為係雙班主任的關係,所以英文OK.但真係要讀學之園我建讀讀凱帆校,起碼都大D

原帖由 wendyugar 於 08-8-28 13:20 發表
我個仔係讀青衣學之園畢業了, 如果你自己會教兒子常規就得,因為佢地教學好 free唔係咁注重呢方面,而因為係雙班主任的關係,所以英文OK.但真係要讀學之園我建讀讀凱帆校,起碼都大D ...

多謝你回應,我會去攞D資料睇睇

回覆 # 的文章

‹ 上一主題|下一主題