用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08-09 K1上午幼愛班大招集!
go

08-09 K1上午幼愛班大招集! [複製鏈接]

各位媽媽們你哋好,想將幼愛班的家長集合下,大家傾下計!
你哋覺得昨晚家長會點呀?我覺得頭一part時間控制得好好,不過係課室到時,也許焗同太多人,而且講的嘢同係禮堂差唔多,所以有少少不耐煩!
   0    0    0    0

suklaic, 你好呀 我仔仔都係上午幼愛班

尋晚我都有去家長會, 我都覺得課室焗 我重以為自己大肚所以怕焗

你9月3號會陪小朋友返學嗎??  
原帖由 suklaic 於 08-8-29 08:08 發表
各位媽媽們你哋好,想將幼愛班的家長集合下,大家傾下計!
你哋覺得昨晚家長會點呀?我覺得頭一part時間控制得好好,不過係課室到時,也許焗同太多人,而且講的嘢同係禮堂差唔多,所以有少少不耐煩! ...

E,咁你係咪坐係門口著藍色衫大肚嗰個媽媽呢?我咪就係中途出咗去入錶嗰個媽媽low。
9月3日我剛好要去覆診,本身請咗假,所以可以先陪個仔返學,然後就自己去覆診!
原帖由 CurtisBB 於 08-8-29 12:17 發表
suklaic, 你好呀 我仔仔都係上午幼愛班

尋晚我都有去家長會, 我都覺得課室焗 我重以為自己大肚所以怕焗

你9月3號會陪小朋友返學嗎??  
...

我尋日著黃色衫坐咗係埋邊"角lok頭"架 貢我地9月3號可以相認lu 我仔仔叫"卓鈞"哦, 你呢?

原帖由 suklaic 於 08-8-29 13:55 發表
E,咁你係咪坐係門口著藍色衫大肚嗰個媽媽呢?我咪就係中途出咗去入錶嗰個媽媽low。
9月3日我剛好要去覆診,本身請咗假,所以可以先陪個仔返學,然後就自己去覆診!
...

我個仔係香蕉組,叫卓希.
你個仔係邊組?
原帖由 CurtisBB 於 08-8-29 16:04 發表
我尋日著黃色衫坐咗係埋邊"角lok頭"架 貢我地9月3號可以相認lu 我仔仔叫"卓鈞"哦, 你呢?

你哋好, 我昨晚都有去家長, 雖然焗一點, 但都okay, 我覺得d老師都幾活潑, 希望我個仔鍾意返學啦.  curtisbb, 你講大肚, 我都以為門口嗰個, 一或你最初企在門口, 跟住入咗去坐.  suklaic, 我個仔都係香蕉組, 叫以信, 我9月3號都會去, 到時可以相認下.  你哋係咪working mama? 我係, 所以都要請假去.  9月3日見.

我仔仔係蘋果組 我地星期三相認LU

原帖由 suklaic 於 08-8-29 21:56 發表
我個仔係香蕉組,叫卓希.
你個仔係邊組?

purplerabbit, 你好 個日我坐咗係最埋面, 可能你見我唔到 我都係working mama, 開學頭3日請咗假陪下佢返學同上校車, 希望佢地讀得開開心心啦

原帖由 purplerabbit 於 08-8-29 23:49 發表
你哋好, 我昨晚都有去家長, 雖然焗一點, 但都okay, 我覺得d老師都幾活潑, 希望我個仔鍾意返學啦.  curtisbb, 你講大肚, 我都以為門口嗰個, 一或你最初企在門口, 跟住入咗去坐.  suklaic, 我個仔都係香蕉組, 叫以信,  ...

我都係working mamma,咁啱我3號要覆診,所以可以先帶個仔返學,然後就去覆診。

你哋依幾日有無train個小朋友呢?我比較懶,只係俾個書包佢玩下,又教下佢開關水壺、毛布盒,仲有就係個食物盒!

講起食物盒,今年開始要諗埋佢哋的茶點,我有少少頭痛,都唔知俾乜嘢佢帶返學校,請問你哋其他的媽媽有無好的意見呢?

預備茶點我都有d頭痛 因為之前返n1學校有安排咗, 所以我都未整過, 好似無咩頭緒 因為返學之前都會食咗早餐先出門口 (eg 飽), 如果茶點又帶飽好似好悶貢

原帖由 suklaic 於 08-9-1 11:38 發表
我都係working mamma,咁啱我3號要覆診,所以可以先帶個仔返學,然後就去覆診。

你哋依幾日有無train個小朋友呢?我比較懶,只係俾個書包佢玩下,又教下佢開關水壺、毛布盒,仲有就係個食物盒!

講起食物盒,今年開始要諗埋佢哋的茶 ...

回覆 # 的文章

我都覺得好難諗帶mud小食, 我諗都係餅, 麵包, 生果等, 到時可以傾吓,
我連水壺都未買, 因為我想買個細少少, 我怕書包前面個袋裝唔落.

我已經預備好,明天俾個仔帶thomas餅,你哋呢?

各位媽咪你地好呀!
我都黎報到先!
我囡囡係蘋果組呀, 今日佢第一日返學, 不知幾開心, 3位老師都好好, 好NICE呀, 聽日佢自己一個坐校車返, 我就請左幾日假接佢返學放學, 好期待佢自己坐車既樣....嘻嘻!

講起茶點, 我之前已經係零食物語買左, 佢地有O的餅仔都OK, 同埋我聽日會帶半個牛油包(好細個)做茶點, 大家可以交流下!

我同你一樣, 而家搵緊細既水壺, 多數有公仔果隻, 搵好耐都搵唔到細個少少既!
我叫我老公去永安睇下!

原帖由 purplerabbit 於 08-9-1 22:49 發表
我都覺得好難諗帶mud小食, 我諗都係餅, 麵包, 生果等, 到時可以傾吓,
我連水壺都未買, 因為我想買個細少少, 我怕書包前面個袋裝唔落.

我今日準備咗饅頭呀

今日佢第一次自己坐校車返學, 上車前都好開心, 點知一上咗車, 車門一關, 我就睇到佢喊

原帖由 suklaic 於 08-9-3 21:52 發表
我已經預備好,明天俾個仔帶thomas餅,你哋呢?

你好呀  我仔仔卓鈞都係蘋果組架
尋日可能課室有D焗, 我仔仔不停係樹咳真係唔好意思 因為佢呢排氣管有D敏感, 可能就係貢咳唔停lu

原帖由 WHY2005 於 08-9-3 23:20 發表
各位媽咪你地好呀!
我都黎報到先!
我囡囡係蘋果組呀, 今日佢第一日返學, 不知幾開心, 3位老師都好好, 好NICE呀, 聽日佢自己一個坐校車返, 我就請左幾日假接佢返學放學, 好期待佢自己坐車既樣....嘻嘻!

講起茶點, 我 ...

咁我認得你啦,你係咪著灰色衫,大肚嗰位媽媽呢?
氣管敏感真的好煩,我個仔都有,佢無病時都會係咁咳,人哋見到就以為佢病,其實佢只係敏感,真係超煩的,所以好明白你的心情!
原帖由 CurtisBB 於 08-9-4 10:11 發表
你好呀  我仔仔卓鈞都係蘋果組架
尋日可能課室有D焗, 我仔仔不停係樹咳真係唔好意思 因為佢呢排氣管有D敏感, 可能就係貢咳唔停lu

...

我同你傾過計, 我個仔成日要痴住我, 今日第一日坐校車, 一上車就大喊, 放學我接去, 佢話比我聽係學校有喊, 重話明日唔返學.  放學後, 李老師打電話比我, 話我個仔一入課室就喊, 話要搵我, 都唔明點解去之前上過n1, 坐過校車都咁. 希望佢快d可以鍾意返學啦.

原帖由 CurtisBB 於 08-9-4 10:06 發表
我今日準備咗饅頭呀

今日佢第一次自己坐校車返學, 上車前都好開心, 點知一上咗車, 車門一關, 我就睇到佢喊

係呀! 另一個大肚媽媽好似同你一組 見佢不停貢咳, 我覺得佢好辛苦, 而且又好唔好意思 因為人地可能以為我點解個仔咳成貢個阿媽重比佢返學架
我見佢尋日開始都無再咳, 希望佢快D好返LU
你仔仔返學適應嗎? 我個仔今朝上校車又喊到拆天

原帖由 suklaic 於 08-9-4 19:32 發表
咁我認得你啦,你係咪著灰色衫,大肚嗰位媽媽呢?
氣管敏感真的好煩,我個仔都有,佢無病時都會係咁咳,人哋見到就以為佢病,其實佢只係敏感,真係超煩的,所以好明白你的心情!
...

我返學前幾日已經不停同佢講要坐校車,車上面有好多小朋友一齊架! 尋日出門口既時候都好開心, 重同電梯入面D姨姨講佢會坐school bus 尋日上車已經大喊, 今朝出門口既時候又喊, 一路落樓一路都唔出聲, 一上車又喊過 唔知佢幾時先適應

原帖由 purplerabbit 於 08-9-4 23:33 發表
我同你傾過計, 我個仔成日要痴住我, 今日第一日坐校車, 一上車就大喊, 放學我接去, 佢話比我聽係學校有喊, 重話明日唔返學.  放學後, 李老師打電話比我, 話我個仔一入課室就喊, 話要搵我, 都唔明點解去之前上過n1,  ...
‹ 上一主題|下一主題